Toysdaily 玩具日報

查看: 12442|回復: 17

Gundam Ace 6月號-Gundam UC動畫情報(23/4 加圖)

相關帖子

:43::43:good news!!!:43::43:不過...不禁替一眾作畫師擔心...

人設高橋久美子好似出唔到安彥既味道...而且Unicorn Gundam根本就係畫死人! Gundam 00機設本身都有考慮動畫作畫既難度而設計, Unicorn就....

話晒都係30周年記念作品, 希望大家可以觀賞一套上佳既Gundam Saga啦...
If its a movie I would actually go to japan and watch it in a cinema when it comes out! That is how excited I am with this. But I hope its a OVA series or at least a 2 part movie.
人設沒有安彥良和feel !!!
minerva not OK...:55:
正到死:handshake:
updated
character design is better in the novel than in the animation.
and notice rx-0 doesn't hv any ver ka type marking on it, not the slightest
but that's more understandable lol
原帖由 yui_style 於 22-4-2009 06:11 PM 發表
:43::43:good news!!!:43::43:不過...不禁替一眾作畫師擔心...

人設高橋久美子好似出唔到安彥既味道...而且Unicorn Gundam根本就係畫死人! Gundam 00機設本身都有考慮動畫作畫既難度而設計, Unicorn就....

話晒 ...

其實細心看一下,
Unicorn已經被簡化了.
很多線條都變成陰影.

另外, 現在因為可以利用3DCG輔助作畫,
機體複雜一點也沒有大問題.
和以前要一格一格畫Cell,
實在是不可能玩複雜的機設.
希望故事會好吧,希望會好睇吧。
原帖由 Mythsearcher 於 23-4-2009 12:03 PM 發表

其實細心看一下,
Unicorn已經被簡化了.
很多線條都變成陰影.

另外, 現在因為可以利用3DCG輔助作畫,
機體複雜一點也沒有大問題.
和以前要一格一格畫Cell,
實在是不可能玩複雜的機設.

其實katoki後面果位入機設果欄既工作人員
大概就係負責進行機設簡化既工作
就算電腦點幫手,始終有D野仲係要人手跟
仲係線條簡單少少會比較好
至於用全3D代替戰鬥畫面,又係另一環節既事
宜家大部份做出來既3D戰鬥畫面,始終同2D個feel好唔同
:52: :61:
原帖由 whitebase 於 22-4-2009 08:26 PM 發表
人設沒有安彥良和feel !!!

認同...可惜可惜...
請問會以咩形式推出呢...?
TV劇集..OVA...劇場..?

ANIME化...是TV那種嗎??
是的話就好了, 不要劇場啊, 要等出DVD先有得睇太慘了...
等一套00劇場就夠多了, 唔想等多套:P
多數唔係TV
因為日升高層曾經講過今年唔會再有TV動畫,一個月前既事
另外,最近都有消息指會出劇場版