Toysdaily 玩具日報

查看: 8560|回復: 14

想問下 figma 柔王丸, 櫻姬 (已解決, 真係有番版) 已加相

昨日在銅中買左figma 柔王丸, 櫻姬, $24x 一對, 舖面標明話係亞洲版, 佢舖頭眼見有兩三對, 價錢好似幾平, 基本上我咩版既水貨都唔會介意.

但想請問下呢對出面有冇番版的呢?
同埋我第一次買figma, 一般來說, d關節緊唔緊呢? 因為我果對又唔算鬆, 但又唔算緊. (可能我玩開山口式吧)

原帖由 redfish 於 20-4-2009 10:02 AM 發表
有番版
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!D9ABvoGcGRy.ebRdoCPP

oh........no.

而家都比較少買玩具, 好少追post, 估唔到一出手就中晒招tim..... 哈哈

華~真係估唔到有反蛋喎佢都~
亞洲版絕對唔等於翻版:*
間舖做生意手法似乎好有問題.....
原帖由 SARU 於 20-4-2009 12:35 PM 發表
亞洲版絕對唔等於翻版:*
間舖做生意手法似乎好有問題.....

這個我也知道, 亞洲版 =/= 番版

所以您說得對, 佢應該講明呢d係番版(雖然知道唔會講明), 至少您情我願.

但唔應該叫呢d做亞洲版, 所以, 大家要小心點

非常感激小甜甜大大和redfish大大的資料。 現在的不法商人實在太過份, 雖然價錢是特別平, 但這種的做生意手法, 根本就是「詐騙」。

嚴重影響和混淆真正的亞洲版, 在玩家心目中的地位。

請問樓可否用隱晦的方式, 指出是銅中那一間店舖, 令更多大大警惕, 不入內光顧。
原帖由 大姐姐 於 20-4-2009 02:22 PM 發表
非常感激小甜甜大大和redfish大大的資料。 現在的不法商人實在太過份, 雖然價錢是特別平, 但這種的做生意手法, 根本就是「詐騙」。

嚴重影響和混淆真正的亞洲版, 在玩家心目中的地位。

請問樓可否用隱晦的方式 ...

我又不想直接指出, 可以說的是: "不是在地庫那些店鋪."
......死 la, 如果唔係有盒真放係到比較, 我 100 %分唔到真假。
原帖由 小甜甜 於 20-4-2009 09:52 AM 發表
昨日在銅中買左figma 柔王丸, 櫻姬, $24x 一對, 舖面標明話係亞洲版, 佢舖頭眼見有兩三對, 價錢好似幾平, 基本上我咩版既水貨都唔會介意.

但想請問下呢對出面有冇番版的呢?
同埋我第一次買figma, 一般來說, d關 ...
brother : can tell which floor or which shop !! :77: thx

番版既盤骨位比較差, 容易看出分別, 大家購買時請留意
我覺得是次貨, 記得早年米有對sic the first叫4草, 以我所知就無第二盒"平野"出現過. :p
原帖由 bigtomm 於 26-4-2009 02:13 AM 發表
我覺得是次貨, 記得早年米有對sic the first叫4草, 以我所知就無第二盒"平野"出現過. :p

如是次貨又點會改關節, 當年對the first亦是有老翻
呢對係我見過咁多老翻之中最唔似老翻既...:@
我之前在 雞旺 3 樓專賣老翻的店見有一對好平,幸好當日無買.