Toysdaily 玩具日報

勁遲分享--「聖鬥士聖衣大全」誌上限定 --- 星矢(新生青銅聖衣)Broken Version

我也很久沒買聖衣神話,之前最新的應該是海皇子,但這個「爛星矢」實在不可不買。價錢吸引外,更可與胸像和終極青銅聖衣的頭部部件互換。當然,仲有被奪去五感的容貌,很正。新生青銅星矢(神話首作)可以放埋一邊了。
原帖由 Anakin 於 15-4-2009 02:14 AM 發表
聖衣的破損程度分了兩級(damage level 1 and 2),當中需要更換不同的護甲部份:
  • 心口
  • 膊頭 x 2
  • 手背 x 2
  • 手臂 x 2

我今日下晝睇呢篇文o既時候,無細心咁睇,
仲以為樓主拎埋星矢胸像混合一齊玩,
至有兩種破損程度添......

點知今晚買左返屋企一開盒......嘩!!!!!!
真係好似乜都有兩set咁喎......
最誇張係前面o既頭髮都分四種:
戴頭盔:俾風吹向左邊、俾風吹向右邊
唔戴頭盔:俾風吹向左邊、俾風吹向右邊
所以,詳細o黎講可以係:
  • 前半頭髮 x 4
  • 後半頭髮 x 2 (向左/向右)
  • 面孔 x 2 (笑/唔笑)
  • 心口 x 2 (少少爛/勁爛)
  • 膊頭 左右各x 2 (少少爛/勁爛)
  • 手臂 左右各x 2 (少少爛/勁爛)
  • 手背甲 左右各x 2 (少少爛/勁爛)
  • 手 左右各x 2 (掌/拳)
唔同o既配搭,真係千變萬化......
可能十幾個朋友砌出o黎o既聖衣,
都係各不相同o既破損程度!!!!!!

而配件之多,可以咁講:
「買一盒,好似買左1.5個星矢咁......」
依家大把配件俾胸像、便服、新生星矢交換用!!!
(我發覺,我有好多個星矢o既頭呀!!!!!!)
(新生+終極+神衣+便服+胸像+24k金+戰損)

咁多神話入面,講誠意o既話,
呢次都可以話係數一數二啦!!!!!!
:71:

原帖由 小白羊 於 16-4-2009 01:27 AM 發表

我今日下晝睇呢篇文o既時候,無細心咁睇,
仲以為樓主拎埋星矢胸像混合一齊玩,
至有兩種破損程度添......

點知今晚買左返屋企一開盒......嘩!!!!!!
真係好似乜都有兩set咁喎......
最誇張係前面o既頭髮都分 ...

大大說得很正確~!!!!!呢隻真係有好多野玩,可以和胸像一齊玩~!!~~~但依家成屋都係微笑星矢頭.........
有誠意,考慮入一隻!
頭像被屏蔽
原帖由 mushroom 於 13-5-2009 09:07 PM 發表
有誠意,考慮入一隻!

你又話買玩具的黃金時代巳過既~~~:67:
原帖由 chiu 於 13-5-2009 11:01 PM 發表

he said 考慮 = will not buy :78:
原帖由 Anakin 於 15-4-2009 02:14 AM 發表
...

這幅星矢的表情十分好!!
很有氣勢!!!

原帖由 chiu 於 13-5-2009 11:01 PM 發表

但係有誠意有平嘛,不過要199以下先考慮!:34:
:71: :71:
頭像被屏蔽
原帖由 mushroom 於 14-5-2009 10:14 AM 發表
但係有誠意有平嘛,不過要199以下先考慮!:34:

咁不如你比多少少誠意 ($$) 去買埋金色神星矢呀!!!!:66: :34:
原帖由 chiu 於 14-5-2009 11:08 AM 發表

咁不如你比多少少誠意 ($$) 去買埋金色神星矢呀!!!!:66: :34:
但係金神星矢無誠意賣嘛
頭像被屏蔽
原帖由 mushroom 於 14-5-2009 02:40 PM 發表
但係金神星矢無誠意賣嘛

話唔定遲吓會有行貨呢,如果我見到有會第一時間 pm 你既~~:p 慢慢等吓啦:DD
想问吓"软脚"问题系米第三代素体都有呢???究竟"软"到咩程度~~~~有冇人可以分享下经验呢,多谢~!
原帖由 chiu 於 14-5-2009 05:53 PM 發表

話唔定遲吓會有行貨呢,如果我見到有會第一時間 pm 你既~~:p 慢慢等啦:DD
謝謝!不過我相信聖域都有第一手資料!:love:
很细致哦 多谢分享~
我都中意broken嘅感觉,如果有D伤痕就更加man~哈哈哈哈