Toysdaily 玩具日報

查看: 13143|回復: 16

Custom Figure 女忍者。朧 - Angelina Jolie

早陣子Hottoy推出了一款女figure - U.S. SECRET SERVICE
頭雕相貌非常似 Angelina Jolie.
好喜歡Angelina但對軍時figure無乜興趣,一直都想取下素體改成另一角色。
曾經考慮過Angelina的不少電影造型:
Tomb Raider:黑TEE 熱褲造型比較易組但無乜特別,
                        銀色緊身衣塑爆但衫要訂造,而且無信心繽辮~
WANTED, Mrs. Smith 等又跟一般便服無異...
最終看見CRAZY OWNERS一款新出的女忍者,其服裝好型而且價錢商宜。
好! 就咁決定!!

HT呢個頭雕真係#詭,你話佢唔係Angelina真係無人信,好似!!
CRAZY OWNER呢套忍者裝又真係造得唔錯,而質料選用得好好,唔用古代feel o既麻布質地料,選用了比較有現代感,有小小滑手o既布料。有像未來忍者的感覺,以致用Angelina呢個外國人做忍者都無太突兀o既感覺,反而幾過癮!

HT呢個女素體造得唔錯,主要係人體比例與可動度之間拿捏得幾好。
只係稍嫌腰關節活動範圍較小,盤骨亦然,導致踢腿範圍有閒。

CRAZY TOYS套裝全金屬配件,而且種類多,長短刀,鐵鍊鐮刀,苦無,手裡劍等...
有心機玩都有排玩。平日放工時間唔夠,唔呢到就唔影晒全部喇。
不過呢隻CUSTOM FIGURE係有種做完後好滿意o既感覺,在此有做張wallpaper先!
nice DIY :71:
唔知係咪睇錯……好似見到露點咁既…@@
:p 我都好似睇到
彷頭髮會唔會好難攪:55:
原帖由 Scar 於 7-4-2009 03:26 AM 發表
:p 我都好似睇到

:35: me too
頭像被屏蔽

回覆 3# 的文章

幻覺黎o既嗟~ hoho~:34:

回覆 5# 的文章

回覆 6# 的文章

呢隻髮質算ok,用手梳都梳到下~
原帖由 OZMA 於 7-4-2009 03:00 AM 發表
唔知係咪睇錯……好似見到露點咁既…@@

冇乜所謂啦! 佢真人都露唔少!! :he: :he:
Angelina係figure界都好紅:he:
頭像被屏蔽
咁樣先至係玩玩具!
:35: :35:  good