Toysdaily 玩具日報

查看: 345805|回復: 349

DX金毛獅王重建工程計劃完成!!(俺參上!!)

P.9有製作過程
這件已有31年的古前文物,相信所有讀者都認識,31年前,小弟只得5歲,當時這卡通片己令我著迷萬分。那個獅子口裡噴出的火炎成了一把劍,十分英偉。最記得小学大考完老師會比啲小朋友戴玩具返学玩,總有幾個有錢同学拿著你心愛玩具在你面前玩但又唔同你玩,我問媽媽可否買個給我,我媽媽說「你大個努力讀書, 努力做嘢就可以買」但我當時心想「你耍我咩?」到了現在,小弟雖未至於富貴,但生活還可以。如當年沒有媽媽這句話可能我而家仲係7吓7吓。所以親住母親節我想將這個金毛獅王送比我媽媽同講句「媽媽真的愛你」講返呢隻嘢,小弟唔係冇錢買隻好啲而係唔想浪費金錢。咁岩見到隻雖然殘殘地但又唔貴嘅金毛,就用咗小弟玩模型首辦嘅功力就開始咗。隻金毛的確係好難攪,係上次大武士3倍難度,不過世上無難事,只怕有心人。得到呢度所有大大支持,都係用咗2個月就完成,多謝大家支持。可能我係X世代嘅人,唔鐘意浪費,成30年舊嘢當宝,Y世代嘅人就可能會等新版。其實不論做人做事讀書玩玩具甚至其他難事,只要有「心」就一定會成功的!祝大家事事順利,阿彌陀佛。特別鳴謝馮先生幫我做電渡

強烈要求BANDAI馬上開發金毛獅王超合金魂版!發起一人一票,團結就是力量!

合體後個頭(劍仔部機)隻角係每邊3技,依家2技係未合體前用的parts, 全隻 c ching 有排執呀. :(
加油!! :$
真是十分期待:shiny:
加油!!
大師又出手啦!!:$
金毛係少數有感覺的機械人
大大加油,我哋等睇你的傑作!
成隻好似比狗咬過咁:x 期待大大完成品:$
訂個坐位,慢慢等:78: :78: :78: :78: :78:
甩哂色-~-:$
師兄,
知你工程浩大,
先霸定頭版位支持你。

金毛師王係我最愛o既合金,
請加油!!!:$
師兄﹗加油呀﹗

(我睇到第一個感覺係「醫番都晒藥費」,但師兄往往能化腐朽為神奇:71: )
加油~好期待繼大武士
又一奇蹟工程:43:

回覆 2# 的文章

期待獅王雄風再現:shiny:
p.s.:咦?!:@ ..師兄..有埋熱線tim...係唔係可以幫埋我地.............通渠(講笑...請勿見怪)?
加油呀﹗:71:
不過81777778呉係貨倉泥o既o羊?:58: