Toysdaily 玩具日報

查看: 3017|回復: 11

2007年元旦登高之鳳凰觀日

2007年元旦凌晨, 我冒著寒風凜冽, 終於完成我多年心願, 登上鳳凰山看日出.

山頂好大風, 我差點凍僵, 只靠飲熱朱古力禦寒.

到差不多日出之時, 山頂已聚集了約二百人...好似旺角咁擠迫...

太陽出來前, 天開始有點亮

太陽出來的一刻, 唔知點解, 竟然有啲感動...

好似鹹蛋黃, 係咪加咗蘇丹紅...

太陽出來之後, 已經無咁凍啦...

太陽出來了...

望住個太陽, 我感到新的一天, 新的一年真的到了, 過去一年有什麼開心或不開心的都放開吧...

希望大家都為將來而努力, 開心過每一天...

:)
真係好感動.... 大大... good JOB!!!!:love::love::love:
幾好Wo:)
好!
good~!! 好呀~!!
我前幾年都上過去,感覺同大大你一樣,見到個太陽o個刻真係好感動~~ :sad:

新一年,新開始~!! 各位TD大大,努力加油呀~!! :shiny::!
thanks for photo~
搞到我真係想去一次tim~
原文章由 車仔 於 2-1-2007 01:04 AM 發表
good~!! 好呀~!!
我前幾年都上過去,感覺同大大你一樣,見到個太陽o個刻真係好感動~~ :sad:

新一年,新開始~!! 各位TD大大,努力加油呀~!! :shiny::!

大大d 相影得好靚呀:)

:ice:你地真係好好采,我去過一次都見唔到日出,不過夜黑上山又真係幾難忘既:(
希望可能再去多次:)
我好記得我o係04年25號晚上去﹐當時山頂接近0度﹐但因為我係臨時比fd拉上去﹐我著住條剛剛及膝既褲+-shirt同一件外套上去
凍到傻………
然後返落黎就見到新聞話南亞海嘯……
好正呀~~~:!
原文章由 gundamrx782 於 2-1-2007 03:14 AM 發表
我好記得我o係04年25號晚上去﹐當時山頂接近0度﹐但因為我係臨時比fd拉上去﹐我著住條剛剛及膝既褲+-shirt同一件外套上去
凍到傻………
然後返落黎就見到新聞話南亞海嘯……

:ice:12月上山頂都著咁少
Wow!!! Good!!!
It is really beautiful!!
頭像被屏蔽