Toysdaily 玩具日報

查看: 11413|回復: 12

Gundam 00 - Seravee Gundam - 六翼模式

Gundam 00 2nd中最殺的機體中最殺的模式 - 六翼天使模式, 啟動!!!

總共殺了4隻手、六把光劍才做出這支六翼小胖~~~

這個角度比較好看乎?

上手是用小黑的雙手只接套用~ 背後靈是原來小胖附的。(小黑那麼帥怎麼可以讓他當背後靈呢?)

腳上手是殺00的手, 原來的砲口則鑽一個洞, 再把手套進去,日後把砲口鏡面背後加一根膠棒就可以玩切換了~

目前只是初步,腳上手很鬆會掉,正式改造會加上軟膠件。

睇唔到圖請上這個BLOG...http://francislou.pixnet.net/blog/post/26286756

相關帖子

nice Servavee. Does it come with all those Beam Sabres and the stand?
當然不是BOXSET, 係好幾盒零件夾埋一齊的.

圖不能連了, 晚上回去改一改, 唉...:60:
:$
老友, 聽講你已經跌左入去改裝地獄...... :he:
改得好好看啊!!
型啊!:$
:@ 00隻手比左佢...咁咪變左洛克人!
買多盒seraphim仲平:80:
原帖由 NeoZeon 於 26-2-2009 03:01 PM 發表 老友, 聽講你已經跌左入去改裝地獄...... :he:
"細細地"改下咁啦...

而家都好頭痕, 手唔夠用, 最經濟既方法係買兩盒FG, 殺隻手黎用.

買多盒小黑都得, 但係小黑咁型, 點可以只當背後靈呢?

不管啦, 而家仲改緊隻SD OO... (手差不多OK了)
頭像被屏蔽
update下: HJ 4月號有SERAVEE六冀模式既改法, 原來另外四隻係發動六冀時都有關節. (即唔係好似木頭咁)Check番2nd OP, 發現真係喎... 成隻手臂出晒黎...唔通真係要買多盒小黑? :time:

幾型喎又~大大努力!