Toysdaily 玩具日報

■ 聖衣氧化暗啞,回復光澤測試 ■

謝MAX大大
好勁啊
good news, i will try it right now
之前本人隻天馬同白鳥都有氧化:sad:但抺完之後真的好似新的一樣:)不過抺完之後再噴一層光油:shy:如果唔係再氧化咪再抺過咁捉蟲囉!:DD
得喎! 番屋企試吓先! thanx! :he:
正啊..如果用落老變都得就好啦:D
牙膏大發現
勁呀:)
原文章由 wostaney 於 30-12-2006 01:12 AM 發表
我都係出左個post先, 以免無人睇到...
:cool:

係我預科既時候係有修讀D&T
而負責我同同學仔既工場既老師都有講過用牙膏野既事
佢話因為牙膏有一d好細好細既粒粒係入面
所以我地用牙膏擦牙係會好乾淨~
...

省銅水好似唔用得落電鍍表面架喎:(
thz大大既測試:!
新既一樣:)
果然得喎, 謝謝大大提供.

不過俾阿媽見到實話我玩玩具玩上腦, 玩到要幫玩具刷牙. (說笑的) :DD
呢個方法..上次講話只可以用係銀色表面既地方..
好似唔可以用係其它顏色..
原文章由 wostaney 於 30-12-2006 01:01 AM 發表
白羊座的穆先生可能要失業了~
:DD :DD
用牙膏就可以修保聖衣
:!

我第一時間都係諗起妮件事:shy::shy:
好在在下2隻黃金都未有事:):)
但都多謝樓主同一個無名英雄:love:
Thanks for your tips and congratulations to your reborn Saint Cloths!:)
great and helpful tips!

then no need to consult 'Tsang Sir' la, hoho

btw, will whitening and 24 hours protection add any value..... hehe!!!