Toysdaily 玩具日報

查看: 12184|回復: 15

有玩巴士的大大.....

想問問有沒有出過城巴 629 的巴士玩具...
師兄你想問車隊編號還是路線編號先?如果喺車隊編號629坡柴就未出過模型,路線編號629就在城巴海洋公園套裝模型的奧林比安果度出現。
原帖由 Mr.neko 於 7-1-2009 00:53 發表
師兄你想問車隊編號還是路線編號先?如果喺車隊編號629坡柴就未出過模型,路線編號629就在城巴海洋公園套裝模型的奧林比安果度出現。

佢似係問路線編號多, 不過我玩巴士模型冇乜太在意佢係乜野路線,
而且我覺得佢問o既 "玩具", 應該係 1/64 果D回力車,
唔係我地玩開果D 1/76 模型... :?
我想要海洋公園戈隻....
現在仲有得買嗎? 有沒有圖可以參考
有位 "super bus" 大大可能幫到你
上面戈部車仲可以入手嗎?仲有冇得賣ga....

其實打算買一架送比女朋友, 因為佢 6月29日生日....

而且上個月同佢去左海洋公園玩, 意義都幾大ga....

希望各位大大幫幫手, 小弟不勝感激!
唔知有冇e+金鐘用緊戈架呢?
原帖由 達人28 於 7-1-2009 05:43 PM 發表
上面戈部車仲可以入手嗎?仲有冇得賣ga....

其實打算買一架送比女朋友, 因為佢 6月29日生日....

而且上個月同佢去左海洋公園玩, 意義都幾大ga....

希望各位大大幫幫手, 小弟不勝感激!
你可以去80rn嗰度睇睇,但是因為喺是套裝一定要連埋另一款一齊買,所以價錢未必會便宜。你預大約#))至#%)啦。最重要是因為已出多年,所以未必有貨。:76:

原帖由 達人28 於 7-1-2009 05:46 PM 發表
唔知有冇e+金鐘用緊戈架呢?
果款我都希望城巴會出:55:
原帖由 Mr.neko 於 8-1-2009 00:59 發表
你可以去80rn嗰度睇睇,但是因為喺是套裝一定要連埋另一款一齊買,所以價錢未必會便宜。你預大約#))至#%)啦。最重要是因為已出多年,所以未必有貨。:76:

仲有另一架同款車 Leyland Olympian,
係單架車出, 係o係差唔多千禧年果陣出o既,
我以前都有呢一架, 不過好耐好耐之前已經比左一個女仔朋友啦,
佢同套裝果架唔同之處係城巴個紅色"食鬼" C Logo 係淡色D o既,
樓上相片 Show 果架正係呢架
http://www.orientalmodelbuses.co.uk/Leyland/Olympian/43012.htm

套裝果架就係呢架, 亦不妨可以比較下
http://www.orientalmodelbuses.co.uk/Sets/45007.htm

80 r n係在邊度, 小弟是澳門人....不知有沒有相關地址...

#))至#%)係一架車定係一套ge價錢

ths, 大大
原帖由 達人28 於 8-1-2009 07:17 發表
80 r n係在邊度, 小弟是澳門人....不知有沒有相關地址...

#))至#%)係一架車定係一套ge價錢

ths, 大大

www.80mbusmodel.com
係指全套價錢, 或者試下去 yahoo 或者 ebay 碰運氣,
最近我好似見 ebay 有人放

原帖由 SuperBus 於 8-1-2009 02:10 AM 發表

仲有另一架同款車 Leyland Olympian,
係單架車出, 係o係差唔多千禧年果陣出o既,
我以前都有呢一架, 不過好耐好耐之前已經比左一個女仔朋友啦,
佢同套裝果架唔同之處係城巴個紅色"食鬼" C Logo 係淡色D o既,
樓 ...
師兄你講果架喺英國版,小弟都有:)
原帖由 Mr.neko 於 9-1-2009 01:04 發表
師兄你講果架喺英國版,小弟都有:)

但係呢個 Corgi 模始終都係差D, 就算後來改模亦改善唔到好多,
而且用呢個模出城巴海洋公園 Olympian 已經錯左一樣野--
真車係冇用過車頭弧玻璃o既, 雖然果陣別無選擇,
依家 EFE 果個模仲正過佢好多, 又有神髓,
如果仲可能o既話, 我希望城巴可以用 EFE 個模出多次海洋公園 Olympian,
反正佢依家有平窗版