Toysdaily 玩具日報

be@rbrick 討論區 [31 Jan update: Levis 1000%, tokidoki fighter 100% page88]

原帖由 balzac 於 22-2-2009 00:18 發表 http://p.yoho.cn/5831027-.jpg

唔好意思...想問問有無地址呀??
係唔係南青山? 想要詳細地址呀,唔該

400% AF1 BE@RBRICK

请问有看到过400% AF1 BE@RBRICK实物的吗

英国某店照片

后排左数第1只红头

07年拍摄的

第2张图片是美国朋友给的

原帖由 Jimy 於 24-2-2009 03:45 AM 發表 唔好意思...想問問有無地址呀??係唔係南青山? 想要詳細地址呀,唔該

東京都港區南青山5-3-25 Oh building B1/F
即10.corso.como條街既第一間既地庫, 塊牌好細好容易會miss...
不過當一一定血肉長城排隊排到傻:58:

回覆 240# 的文章

woo...series 18..only need to get Terminator and Sanrio la(but dunno is it Kitty again)

回覆 243# 的文章

AF1 have releas 400% b4?? is it for those not for sale item or fake one???
原帖由 打不到英文 於 23-2-2009 07:50 PM 發表 最近入手....

Mark Parker very nice!!!
BABBI 仲有兩隻紅白喎:58:
送既朱古力好唔好食?
原帖由 rto 於 24-2-2009 10:47 AM 發表 AF1 have releas 400% b4?? is it for those not for sale item or fake one???

我都無印像...要返去揭一揭be@rbook 先
原帖由 yui_style 於 24-2-2009 08:49 發表

東京都港區南青山5-3-25 Oh building B1/F
即10.corso.como條街既第一間既地庫, 塊牌好細好容易會miss...
不過當一一定血肉長城排隊排到傻:58:

唔該晒師兄,
有無話限定幾多套呀?

7點去排唔知掂唔掂?
上次Medicom Exhitbiton 08, 我早半個鐘去都唔掂....排百幾呀.....等左成2個鐘
原帖由 yui_style 於 24-2-2009 11:08 AM 發表

Mark Parker very nice!!!
BABBI 仲有兩隻紅白喎:58:
送既朱古力好唔好食?

babbi另外2隻色好似未出!?
朱古力暫時都未有胃口食住...
睇左bearbook,應該無officially出過,相信只是for display only,早前中港台都有好多這一款的假貨,如果s.g.toys兄要買要小心點,假那隻應該係matte finish,真的應該是gloss finish,不過假的那些400%,也很容易feel到,因proportion有點怪,特別是頸位,同個身好貼,有點像medicom初期出的軟膠。

原帖由 yui_style 於 24-2-2009 11:09 AM 發表

我都無印像...要返去揭一揭be@rbook 先
日本2月17日出左了,只是香港還未見有得賣。

原帖由 打不到英文 於 24-2-2009 07:47 PM 發表

babbi另外2隻色好似未出!?
朱古力暫時都未有胃口食住...
原帖由 nupchu 於 24-2-2009 07:56 PM 發表 日本2月17日出左了,只是香港還未見有得賣。

數字商場隔黎果間今日見有白色返, 但係無左紅色...

原帖由 Jimy 於 24-2-2009 03:44 PM 發表 唔該晒師兄, 有無話限定幾多套呀? 7點去排唔知掂唔掂? 上次Medicom Exhitbiton 08, 我早半個鐘去都唔掂....排百幾呀.....等左成2個鐘

今次仲賣埋Levis...都係早去為妙...good luck...share with us while u grap it!:71:
原帖由 yui_style 於 24-2-2009 22:42 發表 數字商場隔黎果間今日見有白色返, 但係無左紅色...今次仲賣埋Levis...都係早去為妙...good luck...share with us while u grap it!:71:

幾會渺望了...飛唔切過去...
東京朋友又唔想晨早起身打無把握既仗...
這次慘了...:55:

回覆 253# 的文章

肯定难啊,连夜排吧.这次还会发JEANS,这牌子的东西在东京很疯的,当天肯定人暴满
[情報update   Project BM!  超合金BE@RBRICK   200%]

情報轉自nupchu blog
圖片轉自熊太郎(之助)日記

圖片為未上色之cast sample, 重量約400g, 背後印上"超合金"及"Be@rbrick" logo, 全diecast製!
頭, 手腕, 腰, 腳關節為新規開發, 大大提高活動能力(?!)
表面上色有待公佈!