Toysdaily 玩具日報

TD 最近成日有廣告彈出

關閉 [複製鏈接]
最近上 TD, 唔知點解成日有廣告彈出,
內容大概係我贏到一D物品之類,
有時仲會有聲出, 話我贏到 Free Nintendo Wii ,
又或者 $1000 Walmart gift card 之類,
問題係我問過其他香港版友都冇呢個問題,
唔知係咪得海外版友至有? 因為本人就係住美國,
D廣告全部都係來自美國,
而且只係上o黎呢度至係咁, 去其他地方又冇呢D問題,
D廣告真係好煩, Thanks.

我唔太明? 你意思係有 pop up 彈出黎 ?
原帖由 Vince 於 16-12-2008 11:58 發表
我唔太明? 你意思係有 pop up 彈出黎 ?

係, 同埋另一個問題,
呢幾日試過幾次上o黎果陣我架機係咁 Load 野,
似乎係 TD 果D廣告, 有D pop-up 比我D Software block 左,
但係亦試過兩次 Load 到我 Hang 機要人手熄機再開番,
o岩o岩就係咁樣, 反而上其他地方就冇事,
唔知係咪 TD D廣告 Load 得太密定係其他原因...
我地冇 pop up 既 "廣告" 的. 我會通知 tech 跟進. 同埋大大有冇用 anti-virus? 因為我冇收過其他海外網友 complain. thx
原帖由 Vince 於 16-12-2008 15:14 發表
我地冇 pop up 既 "廣告" 的. 我會通知 tech 跟進. 同埋大大有冇用 anti-virus? 因為我冇收過其他海外網友 complain. thx

有用 Norton Scan 過,
o岩o岩有版友教我用 Ad-Aware Scan 下有冇 Spyware 都未有料到...