Toysdaily 玩具日報

涼宮春日之憂鬱 產品討論區

原帖由 天下士 於 12-3-2008 17:51 發表

有沒有人買了???
在那裡有得買????

已經出左了~~~詳情見此post~thx~
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=56628&extra=page%3D1&frombbs=1
頭像被屏蔽
原帖由 jim 於 13-3-2008 21:53 發表
涼宮隻 game 我都未知點玩, 日本已post 埋全cg, 果然我的愛還不夠 :42:

我傻的~~可以唔使理我~^^"

給你攻略~~enjoy~~~~~
http://hrhtomadoi.wikiwiki.jp/
应该系蕉同祥...
理由系通常我地用呢两个字讲名词果阵都系呢个读音...
如朝早...长方形...

大亂入!...:34::34::34:

望到,,,連我e個超級涼宮迷(只係睇哂小說漫畫動畫,,,有小小涼宮既野既人)都吾係好想去
原帖由 ShinningGundam 於 12-3-2008 08:11 PM 發表

Me too....日本有份報紙叫"朝日新聞"...讀係"蕉",所以朝比奈我都係讀"蕉"

其實"蕉"和"潮"也ok因為朝可用做"朝早"和"朝代,朝鮮"我比較喜歡"蕉"
至於長門,我覺得只有用"長門(掌門)"時才可讀"掌",雖然長門是寫作長門,但這是日文姓氏,和"長門(掌門)"沒有任何關係,所以我覺得只可讀"牆門":77:
原帖由 小櫻 於 14-3-2008 09:37 PM 發表

涼宮春日主角會現身商場....:59:
原帖由 小櫻 於 14-3-2008 09:37 PM 發表

http://i23.photobucket.com/a ...

有COSPLAY...有D驚.....但又想睇下佢地攪邊科.....
請嘉賓又是請沒關痛癢的人過來,
係請都要請日本的聲優過來~~XDDDD
唔係得22號有野睇既咩:ice:
原帖由 MAX 於 15-3-2008 05:43 AM 發表

有COSPLAY...有D驚.....但又想睇下佢地攪邊科.....

the cosplay.....
果然夠曬香港味..............請D九唔搭八嘅人口黎託咩...真係.....
原帖由 SHINJI。S 於 15-3-2008 07:18 PM 發表

the cosplay.....

wa...衣架人丫:@

日本兄.....我好似係兆萬見到你排隊上16/f....

anyways... 我抽到第5張就中左想要的婚沙