Toysdaily 玩具日報

想用二千蚊樓下.........再樓下買部DC來影玩具有什麼選擇呢?

想用二千蚊樓下.............再樓下買部DC來影玩具有什麼選擇呢?
自問對影相無什麼認識!
而且不想投資咁多!
所以想請教一吓各位朋友!
Canon PowerShot  A580/A590/A720 IS

都是低過二千,兼且可以自己Setting光圈/快門等等
今日同GF去試相機..............手多多試左部G10...........唔試又由自可...........一試就立即愛上它!
唉!
大鑊啦!
OVER左個預算兩倍............添!
原帖由 rickyma_kk 於 29-11-2008 06:18 PM 發表
今日同GF去試相機..............手多多試左部G10...........唔試又由自可...........一試就立即愛上它!
唉!
大鑊啦!
OVER左個預算兩倍............添!

Canon G 系好好用,而 G10 更有多種新配套,是入門(入單反前)不二之選。
ricky兄, 買單反會比較好, 我現在用p5000影, 已經很想轉單反, d 感覺同d相真系好唔同, 出街影又sharp d. 唔洗第日又要煩換單反機 (pt....正在煩惱中:55: ......錢.....玩具.....相機......etc......:55: )
原帖由 KATO 於 29-11-2008 07:07 PM 發表
ricky兄, 買單反會比較好, 我現在用p5000影, 已經很想轉單反, d 感覺同d相真系好唔同, 出街影又sharp d. 唔洗第日又要煩換單反機 (pt....正在煩惱中:55: ......錢.....玩具.....相機......etc......:55: )

多謝你的意見!
不過我自己本身應該不會玩單反了!
我之前用開富士的sf6500fb!
我就是覺得它太大部而好小用它!
所以想要部細小小的dc來用!
但是860is同g10只是差一千元到!
而g10的體積我都接受到!
不過要四千蚊................我都要考慮吓!
因為十二月.............有好多野要買!