Toysdaily 玩具日報

查看: 6838|回復: 13

終於~買左新玩具~~=v=~

左度右度~~本身打算買支60MM微距鏡~
昨天同埋班影友一齊出去買~個個都叫我買支105MM好過買60MM~= ="
話60好快會唔夠用~鬼唔知呀~5千幾呀大佬~=0="
咁好LA~~走去試下鏡(試下姐~~~唔使恐GA~)~唔試由自可~一試就上曬引~~
果然支105真係好SHARP好靚~~=0="
聽到我遇到呢到都知我最後係無買到60MM買左支105MM....
好鬼大支~~好重~=0="

VR2代防震~~對於我呢D又賴開腳架~又有"拍金信"病GA人來說~~真係無得頂
係車上行緊都影到~~正~!

再來試機相多張~打下家中ONLY的一盆花~~~XD

扮下人地D Product相~

我主要目的用來影玩具~XD

由淺入深~~~呢D景深十分滿意~!

除左買左支鏡~最後都係的起心肝買左個防潮櫃~~~~細細個30L~夠曬用~~~~正~

:he: 恭喜x日本步入無底深淵~~
原帖由 billyko 於 16-11-2008 00:55 發表
:he: 恭喜x日本步入無底深淵~~

幾時出來教下我影相~~~:58:
牛要飲水才會低頭的...:38:

閃光的文盲兄...
恭喜ching :77: ,我已經好耐無能力有 new toy 喇 :79:
:58: 30L 好快唔夠用~
頭像被屏蔽
105真係好正,不過好快就會因視角唔夠闊,再入埋60mm,
跟住又到d玩具太橫,60mm cover唔晒,再入20 or 24mm 副廠微距,
路一定是這樣走,哈哈~~~~:58: :58:
原帖由 kimo 於 17-11-2008 11:23 發表
105真係好正,不過好快就會因視角唔夠闊,再入埋60mm,
跟住又到d玩具太橫,60mm cover唔晒,再入20 or 24mm 副廠微距,
路一定是這樣走,哈哈~~~~:58: :58:
如果真係咁~~就會無錢買真的玩具了~~~~:70:
105 VR 最衰景深淺,用到 F8 對到鼻尖,眼都可以朦矇o地。:70:
頭像被屏蔽
原帖由 X-JAPAN 於 17-11-2008 12:51 發表
如果真係咁~~就會無錢買真的玩具了~~~~:70:

傻啦,買鏡可以分期,月供有限,玩具照買,無衝突~~~:75: :75:
恭喜恭喜:77:

正所謂一寸長一寸強:p ,Marco鏡影花草蟲蟲,長D有著數
恭喜 :shiny: