Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: katoki.e

[原創][玩具改造]大膠12吋改造 : 幪面超人AGITO (最終回)

勁!!:71:
原帖由 gorgor 於 10-3-2009 11:11 PM 發表
勁!!:71:

都係等我整好先講喇!:35:
我想請教樓主幾樣o野:

1. 請問大膠拉打個頭點樣裝上去的? 個 hottoy 人頭可以塞入去拉打頭裡面嗎? 看圖大大你好似要削頭 (sorry! 我睇得唔清楚....)

2. 手腳要唔要加 ball joint 呢?  定係將 hottoy 素體上的 joint 位 cut 出再駁上大膠手腳呢?

謝謝幫忙! :64: :64:
原帖由 迴轉宙斯 於 23-3-2009 05:14 PM 發表
我想請教樓主幾樣o野:

1. 請問大膠拉打個頭點樣裝上去的? 個 hottoy 人頭可以塞入去拉打頭裡面嗎? 看圖大大你好似要削頭 (sorry! 我睇得唔清楚....)

2. 手腳要唔要加 ball joint 呢?  定係將 hottoy 素體上的  ...

1. 對! 刀削面

2. 只要用回hottoy 的手腳
刀削面=刀削麵:58: face off :61: :55:
這是在下的 可動腳部 的方案,代價是要用上兩只大膠

腰帶從新上色,並在風口加上透明膠片

頭部從新上色,並再做複眼

進行心臟手術,切下賢石

再度上色

複製賢石上之透明膠片

手術完結
由去年改到現在......經過4次上色....終於完成 (雖然仍有不滿意的地方,不過也就此作罷)

嘩, 強呀:handshake:
強呀:handshake: :x :time: 拜復
好正啊:love: 近排極鐘意Agito

支持支持
GOOD AR>>>>:71: :71:
:71: ...............堅...........