Toysdaily 玩具日報

查看: 7689|回復: 23

偷渡入境

見呢排講開偷渡, 好想分享下小弟呢半年小小的收獲,
*唔係晒命, 千祈唔好誤会*

(明入)有報関
1 / 48 VF1S
1 / 48 VF1J

(明入) 有報関, 但報唔足價錢
HOTTOYS BATMAN THE BEGIN V.2

(暗入) 冇報関, 已入境
MACROSS STRIKE PACK
MACROSS DISPLAY STAND
RAH 220 DX 亞馬遜
CMS 机甲創世紀

冇報関, 未入境
RAH DX BLACK

唔知有冇大大(偷渡客) 分享吓??:64:
師兄,你個Macross display stand係邊買?

我想入幾個原色...  你買果度有冇?:handshake:  

我d strike packs同armor packs都全部係偷運,我同佢講「只係accessories」。:(   大家當然明,其實d strike packs都唔講得笑!不過我諗佢估唔倒掛!:x
原帖由 呂品器 於 29-10-2008 05:10 PM 發表
師兄,你個Macross display stand係邊買?

我想入幾個原色...  你買果度有冇?:handshake:  

我d strike packs同armor packs都全部係偷運,我同佢講「只係accessories」。:(   大家當然明,其實d strike packs ...

我個 display stand 喺現X点, 好多 macross 嘢度買ga. 佢喺老虎auction 有 post ga, 你可以try try..
我而家反而擔心我個海関会 compare 点觧 YF1J 冇 stand 冇fast pack..:31:

回覆 3# 的文章

唔明啵...  師兄點報關架?咩冇stand冇FAST pack?

師兄都係去細記?師兄入既係黑色1S同1J?:D

細記即係黑色stand...
最近一次大型偷渡係買左架RC車,
報關時聲稱盒內只裝有原裝RC車一台,
價值一千銀,但實際上內藏大量改裝零件,
總值比部車更貴..好彩關員不太熟悉RC車,
順利過關~:( :x
原帖由 呂品器 於 29-10-2008 05:27 PM 發表
唔明啵...  師兄點報關架?咩冇stand冇FAST pack?

師兄都係去細記?師兄入既係黑色1S同1J?:D

細記即係黑色stand...

唉, 因為我只 1S 喺 8 月嗰時入, 上架時, 啱啱海関出咗trip, 所以咪連埋 d fast pack & stand 一齊上架,
1J 係上个星期入, 仲未上架, 我怕開出嚟玩時, 海関会问点觧 2 只飛机差唔多樣, 但少咁多配件?

嗰間 铺個名就唔記得 lu, 但喺嗰個場佢係賣最多 Macross 野, 好易揾! Check PM.

我係買黑色 stand 嘅!
原帖由 the_crow 於 29-10-2008 05:35 PM 發表
最近一次大型偷渡係買左架RC車,
報關時聲稱盒內只裝有原裝RC車一台,
價值一千銀,但實際上內藏大量改裝零件,
總值比部車更貴..好彩關員不太熟悉RC車,
順利過關~:( :x

掂呀! 散件偷渡仲難捉!! :DD
平既就唔講, 盒蛋 扭蛋 100%熊 長買長有, 順利偷渡入境 :DD

跟排既偷渡客:
(明入) 有報関
400% Be@rbrick 數隻
巨大pinky一對 (不過嚇親)

(明入) 有報関, 無報價錢
400% Be@rbrick 數隻, 貴到嘔100% Be@rbrick 數隻
figma數隻
神話數隻

(明入) 有報関, 未入境
空之境界 pvc
Gift Saber pvc

(暗入) 冇報関, 已入境
超昂閃忍PVC
Alter 綾波PVC
SQEX Play Arts
Pinky Street 數隻

(暗入) 冇報関, 未入境
Merry Green Xmas 400% Be@rbrick
figma Saber Lily
.....etc etc etc

最大問題係中左Saber Alter DD 毒, 唔知點算, 唔知點入境.....
原帖由 yui_style 於 29-10-2008 05:47 PM 發表
平既就唔講, 盒蛋 扭蛋 100%熊 長買長有, 順利偷渡入境 :DD

跟排既偷渡客:
(明入) 有報関
400% Be@rbrick 數隻
巨大pinky一對 (不過嚇親)

(明入) 有報関, 無報價錢
400% Be@rbrick 數隻, 貴到 ...

收獲唔錯喎! C 兄
咁你地報關時有冇被人打100%稅呀........:43:
原帖由 fubontoy 於 29-10-2008 05:53 PM 發表
咁你地報關時有冇被人打100%稅呀........:43:

不是用$$的,應該用LV 袋:67:
否則比人打一身.:68:
原帖由 fubontoy 於 29-10-2008 05:53 PM 發表 咁你地報關時有冇被人打100%稅呀........:43:

諗住束手就擒既話, 梗係買定樣野比海關開心吓,  到比人審就即刻拎出黎~~~~無事. :DD:DD
半年內偷運過咩就唔記得lar...但近兩個月都仲記得..

以上無申報無上櫃無俾發現

無申報有上櫃

無申報無上櫃, 但被發現

國家免檢

明買明上櫃

無申報, 但明買

有d明買有d已賣有d偷運...

原帖由 mkcccc 於 29-10-2008 07:16 PM 發表
半年內偷運過咩就唔記得lar...但近兩個月都仲記得..

http://i226.photobucket.com/ ...

May I call u 赖昌星? just kidding!:x
原帖由 riderfun 於 29-10-2008 07:54 PM 發表

May I call u 赖昌星? just kidding!:x

係點解...?