Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 響鬼大叔的新衫 --Medicom 12吋figure大換裝

sorry
reply多咗

好靚呀

原帖由 takeshi 於 14-10-2008 03:48 PM 發表

由於M記呢隻面相實在強差人意, 所以找人重塗了, 但始終本身的面雕有問題…相信現在已經係 “幫到盡”.…..
http://farm3.static.flickr. ...

千金難買心頭好 可以玩到自己整同設計嘅玩具 果種開心同滿足感真係好難形容㗎

恭喜大大又完成一心頭好

似乎我地係英姐處都留低唔少腳毛......

我依家都開始專攻12吋改造 有時間交流吓吖
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=&page=1
支持原创,希望以后见到更多作品
原帖由 heewing 於 14-10-2008 05:50 PM 發表
響兄...我好鬼鍾意套衫呀....可唔可以幫我做多套...我會計返錢的...:52:

我ok..但最慘係...啊姐吾ok.:(  .因為我個人太麻煩..搞到佢呢set衫改到七彩..佢已經吾肯再幫我整d呢類太復雜的衫...:ice:   

原帖由 ricky_lam522 於 14-10-2008 06:03 PM 發表
同係響鬼粉絲....你比我真係熱血好多啦 ~~~

我只係買左個港版頭 + Repaint 左個原裝頭 only ...*

好想幫佢換條皮褲同條死人皮帶 ar ........但搵唔到...-__---"

http://farm3.static.flickr.com/2266/22792 ...

:shy: 響鬼真係我平成至愛...皮褲我初時都想整,但係好難找料,皮帶試下用HTd 散料裁細~:71:
原帖由 berserkberserk 於 14-10-2008 09:05 PM 發表

千金難買心頭好 可以玩到自己整同設計嘅玩具 果種開心同滿足感真係好難形容㗎

恭喜大大又完成一心頭好

似乎我地係英姐處都留低唔少腳毛......

我依家都開始專攻12吋改造 有時間交流吓 ...

多謝!以後多多交流!:77: 你隻作品好强ar!~自己雕埋造形..我就未有甘ge功力..第時要請教你雕頭的問題..:shy: ..其實能夠自己整到自己喜愛的figure實在好滿足!我重攻埋rider武器...

英姐..佢之前想殺我甘濟:55: ..但佢真係好,佢對自己的製作有要求..

原帖由 takeshi 於 14-10-2008 09:30 PM 發表

多謝!以後多多交流!:77: 你隻作品好强ar!~自己雕埋造形..我就未有甘ge功力..第時要請教你雕頭的問題..:shy: ..其實能夠自己整到自己喜愛的figure實在好滿足!我重攻埋rider武器...

英姐..佢之前想殺 ...

個頭我未有本事 揾人雕的 改小小都仲可以
其他盔甲同武器就可以自己搞掂

有時英姐真係會粗聲粗氣的....

想問大大知唔知邊處有皮帶扣買...我整一隻烙印要用十幾廿個...but行暈shumshuipo都揾唔到
:D :D :D 太勁了 。。。:no:
原帖由 大舊金 於 14-10-2008 05:44 PM 發表
:71: 十分骨

骨:34:  
原帖由 berserkberserk 於 14-10-2008 09:42 PM 發表

個頭我未有本事 揾人雕的 改小小都仲可以
其他盔甲同武器就可以自己搞掂

有時英姐真係會粗聲粗氣的....

想問大大知唔知邊處有皮帶扣買...我整一隻烙印要用十幾廿個...but行暈shumshuipo都揾唔 ...

岩岩睇曬你個post..d細部件好細緻:35: 正!

皮帶扣去廣華街parts shop找找..我背包d扣都係果度有散賣~
做得好~:51:
原帖由 玩具toy 於 14-10-2008 10:00 PM 發表

骨:34:   

謝謝你及其他大大欣賞的reply!:77:
Very good. Can see your passion !!
VERY GOOD!:handshake:
:30: 佩服大大既創意+決心, 如果開班我要第一個報 !