Toysdaily 玩具日報

查看: 18405|回復: 15

SIC 28 WOLF ORPHENOCH

昨日啱收到,不過尋晚就唔得閑拆喇,今日下午啱好有時間,順便post下。。。28已經唔是第一隻喇,之前已經有日版行貨,今次見個friend話平價faiz又重現江湖,就立即搵返隻,因為之前都沒換form黎玩。。。
今次同之前唔少人既反映一樣,就是隻膠既膝關節一拆已經是斷既,真是悶,喺呢度我就髮現一個問題,因為之前玩開都是日版行貨或港版行貨,但呢盒嘢是大陸版黎。。。但其它貼紙又是HK既標識,真是唔知乜版,定而家新既港行鐳射標簽唔再是HK,bandai字樣,變成China bandai字樣?知道既朋友不妨講解。反正如果佢d QC咁差,以后都會叫個friend仔細揀,是China bandai既都唔要算喇
撇除呢d,隻狼確實唔錯,反正我有多套狼甲,唔想拆罷,不過又費事搞,隻能拆左隻左腳,唉。。。講返隻嘢,個頭雕幾過癮,上邊體就狼一隻,但仔細d睇,其實佢真正對眼喺狼嘴度。

全身充滿尖銳既刺角,本人非常受落。

對腳是特別設計,不過可動幾為零。。。

背部既爪狀物金屬造,極具質感。。。

隻能靠腰部同雙手黎擺pose喇,因為始終都是劍之前既安籐關節設計,可動性就算是原版faiz form都唔算太高。

既然有兩盒,就哏是要一齊黎擺啦。。。如果就咁以555既拉打黎講,SIC後我中意30既kaixa多,尤其是半透明既能量管道既設計會更加有質感。

比起以前,我已經接受左佢個煎餅面好多。。。

都是狼仔型

咁既角度睇,佢真是隻狼對住你笑咖

後記:如果唔是QC問題,今次呢盒平嘢幾近完美,不過算啦,反正唔多影響心情就是喇,玩咁耐SIC,乜都慣曬喇,呵呵。另外大家可以到以下地阯睇返我之前既SIC 28同30 ,多謝:

http://hk.myblog.yahoo.com/busbook99/article?mid=1298

http://hk.myblog.yahoo.com/busbook99/article?mid=790
今次post得比較取巧。。。如果各位睇唔到d圖,請即刻話我知,再作脩改:67:
成狼型到:love:
膠既膝關節一拆已經是斷既呢個唔係QC既問題..係設計既問題:*  我有兩隻正版加速型都斷左。:no:
原帖由 使用者—4 於 4-10-2008 09:46 AM 發表
成狼型到:love:

haha,睇黎d圖出到街,放心曬:73:
原帖由 aomt 於 4-10-2008 10:01 AM 發表
膠既膝關節一拆已經是斷既呢個唔係QC既問題..係設計既問題:*  我有兩隻正版加速型都斷左。:no:

加速型唔是東莞限定邊度仲有?使唔使兩隻咁多。。。。唔要可以讓隻過我:34:
:34: 雖然係舊物, 但睇返都好正 !
CHINA  BANDAI ?
鹏富行?5会挂,我地大陆基本都系呢D货,基本都无问题波:@
原帖由 tommy@SIC之魂 於 4-10-2008 12:13 PM 發表
CHINA  BANDAI ?
鹏富行?5会挂,我地大陆基本都系呢D货,基本都无问题波:@

唔是掛。。。講真,之前一直都沒玩過大陸版,真是唔清楚,不過今次第一次接觸就真是好流,因為一拆落黎未插上已經是斷既。。。之前港行都未試過。。。希望隻是個別現象啦。。:70:
頭像被屏蔽
:?
在那兒有得賣:77: :58:
網上有:ar: :ar:
SIC 555 好型:71:
乾巧使徙型態:shiny:,超有愛呀!!!:46:牙鳴鳴鳴鳴鳴!!!!!!!!!!:DD
sic 就是正~~~~~~~~~~shf都正:34: