Toysdaily 玩具日報

Revoltech Fraulein No10. Yoko-chan!

原帖由 elvo 於 2-10-2008 10:52 AM 發表

太瘦
睇動畫佢係豐滿形,腿同臀部都應該肥d

但係  fraulein 既身形頭大身肥,很不帥,跟動畫的氣質差很遠喔。
相比下 mms 的英姿更帥。
敢講一句...
個樣真係好似弱智仔...:26:
原帖由 zeven 於 2-10-2008 01:32 PM 發表
敢講一句...
個樣真係好似弱智仔...:26:

又未致於,
不過有d似忍者小靈精

原帖由 Devilish 於 2-10-2008 07:19 AM 發表
對眼搞成咁...
真係要諗諗買佢好定mms果隻好

MMS 啦緊係:DD
依家又平又多貨選擇:78:
可能我鍾意有肉地既女人啦..

我覺得fraulen個隻好吸引:love:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 MKLO 於 2-10-2008 07:45 PM 發表
MMS D螺絲好礙眼:70:

有附送貼紙遮蓋的,不過我覺得無所謂無貼到。
其實每個可動玩具都好難避免關節外觀問題,
mms (即係 淺井真紀 喇)算做得唔錯。
:58: 看來都有點青蛙眼~~得仔細挑貨~~不然就自己重油
等 figma
本來做緊CD-ROM,見大家係咁踩榎木版YOKO,就幫佢平反下~ 無錯眼部塗裝的確有問題,皮膚色亦不太好,但榎木版身體比例同FIGMA版好唔同! 兩隻版既YOKO我都有,榎木版哩隻身型比較圓潤同自然啲,而FIGMA版既就係偏瘦同有勁長腰,但面相就比較討好. 我個人覺得玩具真係要玩上手至知係咪真係咁差,單靠一兩張相就同佢定生死未免太早吧~:58:

原帖由 nakeman 於 1/10/2008 10:54 PM 發表
真係有點失望,
本來被 warxv 估中我會買埋 fraulein yoko 的,現打消念頭了。
忍不住又拿mms來比較一下。

哈:71: , 知你一定支持mms的(me too), 比比下mms"令"太多啦 :71:
原帖由 Hawk 於 2-10-2008 11:42 PM 發表
本來做緊CD-ROM,見大家係咁踩榎木版YOKO,就幫佢平反下~ 無錯眼部塗裝的確有問題,皮膚色亦不太好,但榎木版身體比例同FIGMA版好唔同! 兩隻版既YOKO我都有,榎木版哩隻身型比較圓潤同自然啲,而FIGMA版既就係偏瘦同 ...

但我係街店見到實物已經:49:
姐係個OUTLOOK已經令我唔想買,唔好話玩:60: (我見果D油得差同個身散散地咁.........)
佢同官圖差太遠啦:74:
like hawk bigbig said, it comes down to taste and personal preferences,
i also have both mms and frauline yoko,
to me mms is a better quality product, with nicer paint job accessories,
soft breast piece.konami did a wonderful job on gurren products.

but i still like frauline yoko a lot more, altho it has some short comings,
like the not-so-great paint job, lousy material for skin, the obvious "eye" problem.
but overall, i like it because i feel like the frauline yoko looks so much closer
to the animation. mms is great, but the slim and long figure just not a good
match. that's just me :D
原帖由 LCHANGETHEWORLD 於 1-10-2008 09:39 PM 發表
e幅好正:46::46::46:

係呀...但唔知點解我搵唔到no.009...而且屋企又冇晒位...真係頭痛...
呢幅可以換上自己鐘意的女角的頭...