Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: herolouis800528

機械人大戰!!! 1/200 魂 (1月22日, P.2更新, R-2 R-3 出廠啦!!)

因為同一個主題, 所以就唔開新樓啦, 嚟, 比大家睇吓小弟十一黃金週同聖誕長假既努力啦!!

十一時既成果, 不過因為忙, 個時冇時間影相

招牌post

1/144個盒面post., 1/144太貴啦, 嚟一世都唔會買!!

好有氣勢呀!!

正面

背面

接力到你show off啦, 好安答!!

聖誕節最大節目!! 切模型!!型!!

背面對槍同披風!! 真係一流!!

成功保留既家徽, 用左hobby隻綠色膠漿做遮蔽!! 唔係太細緻, 但係都ok!!

雙槍雄!!

勁型!!

合照一幅!!

總結:大僧加係小人第一次全隻做無縫,手勢技術都麻麻,不個套件簡單,比較好處理。套龍卷就麻煩d,因為有好多先後次序要跟, 足足花左5∼6日先完成,不過上色比大僧加及之前既0式進步左d,都好開心。順帶一提,因為小人係冇氣體壓縮機及嘖槍等裝備,所以全部模型都係用手嘖漆完成,其實個成本係大左,差唔多一隻要300蚊油費,而且全部色都要Mr. Hobby有既基本色入面選擇,有好仄多冇既色就只能用近似色或其他有feel既色代替, 又冇可能嘖出陰影效果, 都幾唔實際!!過完年再考慮買唔買壓縮機,期待三式及三式異型!!

:* :* ...........看見就熱血了...........................

大大好野...........等你遲啲買三式及三式異再出post..........不過話時話, 知唔知幾時出三式及三式異??
:71: :71: :71:

早兩日係日本寄回既DVD SET, 全新未開封品, 超正!!

好, 即時去相, R-2 出廠!!

正面

都幾型仔, 不過身型太似我啦!! 又冇盾同炮, 硬係掙D!!

背面都好detail, 雖然PARTS 小, 總算收貨!!

跟主睇女, R-3 出廠!!

企左好耐先企得穩, 高踭鞋真係唔係人人啱著:70:

背面一樣誇啦啦!!

R-3 雖然同R-2一樣, 冇跟POWER PARTS, 不過配件都有好多, 你睇!! (唔包個架)

影多幾張!!

雙手持炮都OK, 關節極有HEART!!

嚟隻真係好正!!:52:

SRX小隊, 3人集結!!

Lai , Aiya, Gattai Da!!

Hai, System OOC Count Down, T-Link Nian Don Contect !!

Tromium Engine, Full Drive !!! Kaki Henkin Kaisi sero!!

TanKa Mu Deki Super Robot !!

繼續係另一個知名小隊既知名成員!! 白騎士登場!!

其實嚟隻入左手好耐, 不過宜家先同佢影相, 因為........佢係用全新未開封價入既二手野, 以後都唔淘竇啦!!!:help:

造形其實係一流, 不過已經起黃漬:no:

上架都好型!!

好!! 合體攻擊!!!:blame:

最後嚟張主角門的大合照, 收工, 多謝收睇:love:
好貼 不能不頂:61: :61:
正~
我都覺得1/200 同壽屋模型最襯...
Louis!  Strong~~~~~~~~~!!! :71: :71: :71:
原帖由 pc寂靜 於 22-1-2009 08:39 PM 發表
好貼 不能不頂:61: :61:

X2..........:* :* ............................送你半曲Rocks, Super Robot, Super Robot, Super Robot, Super Robot............
相當吸引:71:
我又想湊一腳~
SRW OG 連邦軍雙壁~アルトアイゼン & ヴァイスリッター
http://hk.myblog.yahoo.com/siegheil.leoyeung/article?mid=5827

幻之Super Robot - SRX !
http://hk.myblog.yahoo.com/siegheil.leoyeung/article?mid=5825

STUDIO HALFEYE SRW-OG 三段變形 グルンガスト~!參上!
http://hk.myblog.yahoo.com/siegheil.leoyeung/article?mid=4510

SRW-OG 極殊兵、曉擊霸、古鐵
http://hk.myblog.yahoo.com/siegheil.leoyeung/article?mid=4554

謝謝分享!

頭像被屏蔽
:71: :71: :71:
:71: :71:

回覆 26# 的文章

siegheil大大, 閣下所收全屬珍品, 小人d cheap野真係冇得同閣下比。:31: