Toysdaily 玩具日報

(少年組電撃作)最強之二人

最後一年少年組既作品
用左差唔多一個月
不過e個作品係我第一次改硬直bb戰士
所以都都幾怕會失敗
but e家出到我想要既效果已經好好
當然我個作品係用左武者同信玄啦
先係武者方面都係進行左唔係太多既改造
都只係手既地方
信玄係我覺得比較麻煩的
因為其實隻信玄同武者差唔多係一模一樣
所以當然隻信玄獨有既花紋都係要自己重新製作
而我自己覺得最難既地方就係信玄的左手握刀動作
因為要用原子灰重雕隻手掌(可能對於好多大大黎講唔係d咩難野:79:
地台就冇咩特別啦,用左短短的兩天
最後
好彩的是係最後一年少年都可以比我拎到個季軍
真係好好彩
借一借HKML王子老師的圖(老師唔好意思
我的影得唔太好:80:

武者

信玄

地台

完啦
各位評評啦:43:

推 ! 最強之二人  最後之少年   最好既鼓勵呀 ! 快 d 清左你床上面果幅嘆息之牆佢
原帖由 Fredsan 於 7-8-2008 01:43 AM 發表
推 ! 最強之二人  最後之少年   最好既鼓勵呀 ! 快 d 清左你床上面果幅嘆息之牆佢

清晒之後就係我最後之日啦:56:
:$ :handshake:
靚~~

恭喜大大得獎

比著我當年咁細個只係整PAT野出黎:56:
你咁細個就識用原子灰又識整地台已經好勁la, 我今年都係第1次整地台, 仲要係因為銅枝位附近d石膏有裂痕先用原子灰補, 唔好話用原子灰雕野, 改野我都未試過

講返件作品, 整體唔錯, 係補夾口同分模線處理可以改善, 同埋有d出界位如果可以執埋就更加好la
原帖由 白夜 於 7-8-2008 09:00 AM 發表
比著我當年咁細個只係整PAT野出黎:56:
你咁細個就識用原子灰又識整地台已經好勁la, 我今年都係第1次整地台, 仲要係因為銅枝位附近d石膏有裂痕先用原子灰補, 唔好話用原子灰雕野, 改野我都未試過

講返件作品, 整 ...

今次既工程真係大好多,出界方面已經比上年的好,but夾口可能因為時間唔太夠既關係,所以未能處理得太好:61: :73:
原帖由 白狼 於 7-8-2008 08:38 AM 發表
:$ :handshake:
靚~~
恭喜大大得獎

謝!!!!!!!!!版主大大!!!!!!
明年也要繼續努力啊:71:
原帖由 一年戰爭高達迷 於 7-8-2008 04:08 PM 發表
明年也要繼續努力啊:71:

多謝支持:52: