Toysdaily 玩具日報

1/60 完全變形 VF-1S 介紹,增大小比較

原帖由 聶風 於 29-7-2008 12:40 AM 發表
其實小弟都好想入這隻1/60, 但又擔心Yamato的產品在第一水時, 往往都出現問題, 例如1/12 綠狗和1/48 VF-1S 都出現關節過鬆的情況, 要到再版時才修改, 所以都是等等先.

Thank you for your 介紹, thanks.

絕對認同, 小弟都瀨野無數....:56:
我反而覺得初版同再版好似冇乜分別喎, 可能我冇好深入咁研究:34:
原帖由 OST 於 29-7-2008 01:58 PM 發表
我反而覺得初版同再版好似冇乜分別喎, 可能我冇好深入咁研究:34:

我就係後悔咗好多年以前有1/48日本本土初版無買....無咗credit card 申請書.....依家仍然後悔ing...:o
原帖由 OST 於 29-7-2008 01:58 PM 發表

如果你有買第一版1/60 VF0S(broken shoulder problem) and 第一版1/60 SV51黑機(loose wing problem)你就知我講咩喇...
原帖由 fubontoy 於 29-7-2008 03:37 PM 發表

如果你有買第一版1/60 VF0S(broken shoulder problem) and 第一版1/60 SV51黑機(loose wing problem)你就知我講咩喇...

施主:o

你同一位VF-1系死仕講 前傳D機體....佢邊會明吖:x
原帖由 fubontoy 於 29-7-2008 03:37 PM 發表

broken shoulder咁大鑊?!

請問係本身已經爛or一變形就爛呀?
原帖由 Warmblood 於 29-7-2008 02:03 PM 發表

我就係後悔咗好多年以前有1/48日本本土初版無買....無咗credit card 申請書.....依家仍然後悔ing...:o

申請macross credit card? 正喎, 我都想要
原帖由 Warmblood 於 29-7-2008 03:55 PM 發表

施主:o

你同一位VF-1系死仕講 前傳D機體....佢邊會明吖:x

咪咁啦, 衰佬, 我真係淨係鍾意VF-1系嘛, YF-19都算ok, 所以都有買, 但macross zero d奸角機真係接受唔到, 我成日覺得好似去左毛o既雞咁, 好怪

勿插, hehe
原帖由 OST 於 29-7-2008 04:15 PM 發表

咪咁啦, 衰佬, 我真係淨係鍾意VF-1系嘛, YF-19都算ok, 所以都有買, 但macross zero d奸角機真係接受唔到, 我成日覺得好似去左毛o既雞咁, 好怪

勿插, hehe

去左毛o既雞咁................:x

所以話呢...........:unhappy:
其實SV-51......真一部好機......:67:

有餘錢...點都要諗諗
紅色sv-51
YF-21
好野泥架
原帖由 OST 於 29-7-2008 04:10 PM 發表

申請macross credit card? 正喎, 我都想要

唔聽書......

係JCB信用咭........

但black version VF-1要中JCB信用咭再抽喎:72:
其實去D有信譽GE鋪頭買就OK了
我去開個間(我主要去買FIGURE的), 佢買D飛機時都同客講明, 如果唔係玩爛GE, 佢會搵代理換, 個老細都肯搞的, 而且都見有人攞隻0A去換.
其實YAMATO D飛機真係幾易出事
我都係見今次隻1/60咁正先至出手:71:
原帖由 Warmblood 於 29-7-2008 04:27 PM 發表

去左毛o既雞咁................:x

所以話呢...........:unhappy:
其實SV-51......真一部好機......:67:

有餘錢...點都要諗諗
紅色sv-51
YF-21
好野泥架

成千幾銀一隻:unhappy:
原帖由 Warmblood 於 29-7-2008 04:30 PM 發表

唔聽書......

係JCB信用咭........

但black version VF-1要中JCB信用咭再抽喎:72:

我記得喇, 係咪全球得3隻o個隻呀
原帖由 OST 於 29-7-2008 04:08 PM 發表

broken shoulder咁大鑊?!

請問係本身已經爛or一變形就爛呀?

本身問題出在手臂與膊頭組件....由於手臂膠料偏薄....d女工收鏍絲又過緊....:70:
原帖由 OST 於 29-7-2008 04:38 PM 發表

我記得喇, 係咪全球得3隻o個隻呀

叻仔...:71: