Toysdaily 玩具日報

查看: 12055|回復: 12

[原創][玩具改造]Pinky:Party (加入完成圖)

第一次喺度分享d手作仔~請多多指教 ^^

小弟係一個PINKY:ST迷, 打算依照呢張"Pinky:Party"插圖既造形去改造一隻Pinky:st,  會選用下面呢d Pinky配件~

雙腳切斷再組合過外形
>>>  

本身條裙太直身喇, 切開花邊加闊裙身後再痴返花邊上去
>> >>   

雙手都要切斷改短D~身體要改到少少扭腰

用畢地搓成幼條做出衫前既交叉綁繩

之後到改個樣喇~呢個係原本既配件~

頭髮油黑左既部份唔要、眼眉改高、加厚上眼線、用畢地封左原本個咀改成O咀
>>>

輪到花左最多時間去整既部份..就係頂帽!!
用膠片做出帽子及花邊既外形, 之後用畢地做出花邊上既波浪
>>

再加埋三朶花花就齊晒~

噴灰執返靚晒之後就大功告成了~~~

(拍埋對比一下~)

不過仲未上得色住, 因為想拎去覆件先, 暫時分享到呢度~~多謝觀看!! ^^

厲害:71:
很好的作品呀~~~
製作圖得詳細呢~
很可愛哦~~
期待你將她上色後的樣子~
我想學...可唔可以詳細整個教學..
唔講...仲以為官方野~:71:
:73:
唔知樓主上完色未呢? 好想睇完成品!!
c虎來的。:43:
原帖由 yui_style 於 3-10-2008 06:18 PM 發表
唔知樓主上完色未呢? 好想睇完成品!!

仲未攪掂呀..攪覆件攪左好耐.....攪到有d挫敗感:31:

原帖由 過路人 於 4-10-2008 05:26 AM 發表
c虎來的。:43:

我只係學徒咋:(
已經好專業......
快d完成埋佢啦~~~:handshake:
相隔1年有多, 最近終於的起心肝完成埋隻PINKY:PARTY, 作為女朋友的生日禮物~:43:

可惜條鍊同十字架搵唔到合適的材料, 所以SIZE稍微大了一點:die:

逛街時剛巧見到有網狀的指甲貼紙, 正好用來做魚網絲襪~:58:

大功告成~終於了左件心事~~~:$
多謝觀看~請多多指教~~:64:

:$...強呀!!!
頭像被屏蔽