Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 變形金剛日版經典系列# 大黃蜂

上色一般,可動唔高,又冇武器……點解我還買佢回來
因為~情意結~
係~好耐~好耐~好耐以前,我第一隻老變玩具就是g1時代的黃色甲蟲車~大黃蜂,我還記得當年在屈臣屎購入的

當年其實最想要的是老柯,因為貴…,屋企環境唔好,媽媽一定不會送給我,最後我就選了又平又可愛的大黃蜂 (g1的初代玩具我還有恐龍派的翼龍,也希望佢有機會出classic版)

講番這玩具先啦,正如上面所講 上色一般,可動唔高,又冇武器,但外型討好,雖不是甲蟲車,但車型也不錯,還拖著一架水上電單車,這部份還能變成大黃蜂的飛行器

經典的面孔 (居然脫色...)

美版的classic大黃蜂身上有幾條白間,我覺得幾好睇,看上去冇咁悶,而這日版的就只有車尾及車身兩邊有小小白色間

與同系列老柯合照,還是覺得大黃蜂唔夠細粒

這系列已擁有兩款了,狂派的一隻都冇,大家有冇邊款可向我推介下呢?

More pic in http://hk.myblog.yahoo.com/aj19991124/article?mid=6173

日版classic老柯介紹http://hk.myblog.yahoo.com/aj19991124/article?mid=5739

麥加登,日版用銀、紅、黑色配搭,冇美版咁水鎗feel。

坦白說,其實這系列隻隻都應該買的,變形後仍能保持完美的機械人形態,好玩。當然,我個人來講,最欣賞的當然是幻影,同埋就快出的火棒,下個月的天火亦不能錯過。雖然變形同g1動畫仍有很大的距離,但終於唔駛用超時空要塞的玩具扮變形金剛,有自己的面孔,已是一個很大的進步。
頭像被屏蔽
good job! i like this bumblebee very much too!!
呢隻有無復刻版家????
呢隻仲要復刻?
市面有喎!:@
Hot Rod:he: :he: :he: