Toysdaily 玩具日報

歷年來超級機械人大戰之中,邊一集最好玩呢??

但小的永遠記得超任時,第三次超級機械人大戰時的苦戰....
鬥到全滅,只剩戰艦和阿寶....
:no:
第2次機械人大戰<fc>
我第一次玩既機戰係PS隻第4次S, 一玩即刻愛上~ :^
其實我覺得新機戰都好正(因為有R-1, G 和W gundam), 所以連隱藏關都爆埋:DD

近期的ALPHA 系列都係我至愛~:)
原文章由 米蘭 於 16-12-2006 11:12 PM 發表
我覺得"咬化"系列同F系列好玩~~

英雄所見略同~~
:!機戰F,同F完結篇~~最大衝擊感覺~~
陪住我成長
SRWOG 2
PS隻第4次S (有雪BA用戈隻)超正.....
而ALPHA 系列d原創機都好正....
綜合黎講都係ALPHA 一連外傳最正啦....
我個人喜歡MX...因為有EVA =口= (廢話)
SFC 那個吧~~~
有一集只得魔裝機神那一輯la~~~
原名唔記得law~~~
第三次ALPHA 同F及F完結篇
機戰F
因為有 極殊兵 同 極殊兵MK-II
我就覺得除o左第三次 alpha 有小隊系統之外, 其他集集都冇乜大分別, 所以對我o黎講只要唔係太長同太難玩已經係佳作 (如 MX 同GBA o既 機戰 A)

Impact 同 F 完結篇簡直玩到想死
原文章由 E.T. 於 16-12-2006 09:01 PM 發表

噫,係喎,唔記得仲有 compact color 無玩
因為呢隻係 compact 完全重製版 (加o左顏色同少少 cut-in 而已)
仲有要買過部 color 機所以無玩 :DD
(Compact3 問 fd 借機玩)

XO 進度 45 話

講起難度,最 ...

其實有玩過Impact都可以算完成左compact 2既1,2,3部吧
基本上只係一個係PS2出一集,一個就係wonder swan分3集

我自己就由PS新機戰(即係唔係Q版化個隻)開始打
打到Impact,最好玩就覺得係alpha,因為好多正機
最難打就覺得係Impact,因為我通常都要拎熟練度同集中力bonus
所以好有挑戰性
家用:第四次、F、F完結篇、Alpha
手提:A、OG、OG2

而家重打番Alpha
原文章由 cefai 於 28-12-2006 04:32 發表

其實有玩過Impact都可以算完成左compact 2既1,2,3部吧
基本上只係一個係PS2出一集,一個就係wonder swan分3集

我自己就由PS新機戰(即係唔係Q版化個隻)開始打
打到Impact,最好玩就覺得係alpha,因為好多正機
...

其實唔同的
compact2 雖然係黑白同無語音
但係普遍有玩過的都認為係好玩過 impact 的
家用:F、F完結篇、IMPACT(惡夢)
手提:OG、OG2

[ 本文章最後由 gmcustrom 於 29-12-2006 05:11 PM 編輯 ]