Toysdaily 玩具日報

自護焗油房

原帖由 裝甲仔 於 2008/5/13 14:54 發表
想問問如ng抽出街,仲有乜方法?抽入個箱度?箱入面要放乜?:58:

一定要抽出街架喎....唔通你想抽落個桶度然後倒左佢呀?

如果你真係要咁諗既話,抽氣扇後面條喉就要駁落個密封既桶度,裡面要塞滿廢棉,再倒少少天拿水入去,咁先吸得到味...不過用得咁上下就要成個桶換過一個新既,或者要換過裡面o的棉
頭像被屏蔽
原帖由 裝甲仔 於 2008/5/13 22:05 發表

哦,因我ng知抽出街得ng得:58:

冇窗口位俾你放喉咩?有就放出街就算啦
頭像被屏蔽
原帖由 davewink 於 13-5-2008 13:43 發表
it is so good to have a place to spray at home.... i envy so much.:56:

my wife said the smell is bad even i just paint with brush at home...:79:

通常開工時太座都唔係左近. :p
但係係房間油的話, D 味都唔會出到間房. 咁都有投拆? :(
原帖由 大頭 於 13-5-2008 17:50 發表
師兄...你平時就咁樣作業....:unhappy:
會唔會腳"痺"呀~~~~(講笑~~):50:

咁就梗係仲有張櫈仔啦. :(
原帖由 NoBody-Here 於 13-5-2008 22:01 發表

一定要抽出街架喎....唔通你想抽落個桶度然後倒左佢呀?

如果你真係要咁諗既話,抽氣扇後面條喉就要駁落個密封既桶度,裡面要塞滿廢棉,再倒少少天拿水入去,咁先吸得到味...不過用得咁上下就要成個桶換過一個新既,或 ...

之前有唸過將條喉放入一桶水到, 噴完之後倒左桶水就 OK.
不過唸係咁唸, 實際唔知得唔得. :26:
原帖由 NeoZeon 於 2008/5/13 23:21 發表

之前有唸過將條喉放入一桶水到, 噴完之後倒左桶水就 OK.
不過唸係咁唸, 實際唔知得唔得. :26:

應該就唔得,因為o的油溶唔到落o的水度
所以先要落少少天拿水落去,廢海綿/綿花係用黎索住o的油
原帖由 NoBody-Here 於 14-5-2008 03:43 AM 發表

呢個方法都幾好喎,有得諗諗佢:58: ~
原帖由 ZEONIC 於 13-5-2008 01:01 PM 發表

應該夠架!如果加埋你自己一齊吸就實冇問題。:34: (純屬講笑,唔好當真)
NEO ZEON兄!又有咩新攪作?:58:

ZEONIC兄不如搵嘛你一齊吸咁可能環保o的重可以救救地球添...:34: :34: (o黎唔o黎姐)
NEO ZEON兄做一個呢o的成本大約要幾多呢?:45:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 一年戰爭高達迷 於 14-5-2008 08:19 發表

ZEONIC兄不如搵嘛你一齊吸咁可能環保o的重可以救救地球添...:34: :34: (o黎唔o黎姐)
NEO ZEON兄做一個呢o的成本大約要幾多呢?:45:

呢個壇加加埋埋大約 $200 左右.
最貴都係把 6 吋 AC 風扇姐. 其他 D 都係有限錢. :(
原帖由 裝甲仔 於 14-5-2008 09:17 發表

我估ng貴掛,之前o係鴨記buy一個細既超強力風扇$200左右,我自己就ng打算用膠箱,因有D浪費,我打算直入一個紙箱或平價垃圾筒就算:58:

大大係咪指本身個箱? 膠箱有樣好, 夠實淨, 夠重量. 裝完把風扇唔會抽頭.
又可以裝其他野上去, 例如燈等等, 再夾多個 brush stand 都得. :he:
上年砌呢個壇時影落 D 相. 有興趣的話可以 upload 上來同大家分享. :78:
原帖由 NoBody-Here 於 14-5-2008 03:43 發表

需然唔溶, 但係理論上 D 油既 thinner 會自己揮發, 咁 D 油乾左之後就會變成
塵咁一粒粒係水入面 (或者浮係水面). 情況就好似直接噴落一桶水到.
係咪真係唔 work? :?