Toysdaily 玩具日報

六神合体 - GODMARS (2)

雖然我還沒拿到貨(水貨)但我是除了上色和歪頭症有點怕之外,其他上逑的缺點都還OK
......

好有心機既post :71:
頭像被屏蔽
:71:
大大既report實在大強了:$ ,請受小弟一拜:77:
Glaw, 香港人, 星月浪人, verywai, cybaster, mushroom, :
多謝一路以尼嘅支持.:64:

transfarmer,
天威嘅比例真係幾"特別", 不過我都覺得ok.:66:

原帖由 warxv 於 8-5-2008 05:48 PM 發表
日本方面本身對長腿有情意結,咁比例當然沒有意見啦,不過我就唔滿意了.
仲有番外篇咁厲害.期待.

長腿情意結......:30:
原帖由 Kimutaku 於 9-5-2008 12:19 AM 發表
Glaw, 香港人, 星月浪人, verywai, cybaster, mushroom, :
多謝一路以尼嘅支持.:64:

transfarmer,
天威嘅比例真係幾"特別", 不過我都覺得ok.:66:

有心機的post一定支持!:shy:

睇完我都想買隻來玩...:p
魚旦, hystericireul,
所以都話每個人嘅感覺到唔同......:(
原帖由 bbf1125 於 8-5-2008 06:37 PM 發表

我都覺得天威個背部真係好有問題:no:

我覺得"魚骨"設計的概念很創新呢.:58:
原帖由 AIRU 於 8-5-2008 07:17 PM 發表
其實考量到原作設計、可變幅度、金屬承托強度,
已是現時的頂峰之作。
所以已算是很強還原度的作品來。:78:

但我還是期望會有超合金魂機甲艦隊出現:D

如果十五機合體出超合金魂, 合金件的分佈應該是一個有趣的課題.:51:
基路亞卡爾, cybster, 緋村劍心, fallout8:
:64: Thank you!
:73:
原帖由 Kimutaku 於 9-5-2008 08:49 AM 發表

如果十五機合體出超合金魂, 合金件的分佈應該是一個有趣的課題.:51:

我在上星期六才買了六神合體,只有驗件時開過盒外,
回家後因捨不得而便再沒有打開這個「潘多拉的盒子」:31:
的確「六神合體」是一台懷有十分強烈的童年回憶,:$
當年扭計兼碌地沙、被藤條打到開花也求不到家人買……:sad:
所以現在自己能買到了,已感到萬幸,付款的一刻那份感動是非筆墨可描繪。:$
再講,以金屬物理特性條件去還原非合理金屬物理的幻想物,:shiny:
能做得如此細緻,這已苦了一班製了人員,而且有這效果已是恩物。:love:

至於機甲艦隊,童年時曾擁有過,:unhappy:
但最後被家人「屈機」而送了給他們朋友的孩子:help:
要是能在超合金魂中再現,相信是不容錯過的:78:

話說當年能有一台超合金的機械人已能在小學同班或同級中八面威風的了。:!
原帖由 Kimutaku 於 9-5-2008 08:49 AM 發表

全用合金就冇問題.....:x

說笑的,聽說會企唔到...

好似美版百獸王咁有超過7成合金就好了:p