Toysdaily 玩具日報

樓主: Douglas.M.Saint

D.M.S. 終極一貼 - 我的玩具櫃 - Douglas.M.Saint Vers 3.0 (超多圖...)

頭像被屏蔽
嘩- -大大辛苦晒喇~見到你屋企 第一個好震撼= =
第2就係好多玩具- -第3就係好亂xdd

,不過辛苦晒你喇貼左咁耐同我地分享~我地都僧努力
我不知道這個"量"是否已經近乎極限, 但肯定大大就是不折不扣的玩具迷...這樣的收藏量令人折服的.:71:
我不能說看上去有點亂, 但咁多玩具又好難有空間可以display 到陳列室咁靚....相信都要十分具有財力先做到....ha
偶然每日玩一個, 都肯定要以年計.
其實大大心目中有否一隻係最難忘?
e.g. 最意外地買到, 千辛萬苦去尋找, or 感覺最好玩 etc.
可以分享下嗎?
不愧係板主, 收藏量都係數一數二~ 但真係要搵時間封執執佢~:77:
睇完你個貼我呢家好想跳樓:56:
看見Douglas的收藏真的很開心,以後有人到說我家太多玩具可以名正言順的說,「我的玩具少得可憐!」
唔知你有冇時間玩?:?
原帖由 mushroom 於 24-8-2008 07:04 PM 發表
唔知你有冇時間玩?:?

冇...................... :56: :55: :79: :80: :70: :68: :53:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 28-8-2008 10:48 PM 發表

冇...................... :56: :55: :79: :80: :70: :68: :53:

冇時間玩咁唔好買.....我勸過好多大好青年唔好再沉淪.....不過冇一個聽........:p
原帖由 mushroom 於 29-8-2008 12:28 AM 發表 冇時間玩咁唔好買.....我勸過好多大好青年唔好再沉淪.....不過冇一個聽........:p
其實我們這年紀買玩具可以怎樣「玩」?總不能拿著Gundam對打吧!還不是放著看,或是拍拍照,便心滿意足。我覺得買得起,不會影響生活,不用借貸,有地方放,家人又容許,但買不妨。不過德哥如果可安置得整潔點,大家會看得更開心,有機會開放我們一起現場看更好。:52:
原帖由 clement3 於 29-8-2008 12:57 AM 發表
其實我們這年紀買玩具可以怎樣「玩」?總不能拿著Gundam對打吧!還不是放著看,或是拍拍照,便心滿意足。我覺得買得起,不會影響生活,不用借貸,有地方放,家人又容許,但買不妨。不過德哥如果可安置得整潔點,大家 ...

認同!:71:但若可以玩玩,最少變下型,放上櫃......那就更好。

因為我見德哥可能只能夠買個盒番屋企擺........所以至有此一問。

德哥的收藏实在令小弟甘拜下风,佩服!:71:
尤其是看到小弟最爱的黑魔四人众和KIKAIDER  BLACK  VER.!:$
原帖由 mushroom 於 29-8-2008 01:38 AM 發表

認同!:71:但若可以玩玩,最少變下型,放上櫃......那就更好。

因為我見德哥可能只能夠買個盒番屋企擺........所以至有此一問。

Don't worry my friend!  I,m not a "toys boxes" collector at all and all my toys are opened and played!  :71: :71: :71: (Except Gundam Limited Model........)

All my friends know that I always throw the boxes IMMEDIATELY when I got a new toys.  Mostly played it in MTR or in the shop immediately......... :shy:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 29-8-2008 08:46 PM 發表

Don't worry my friend!  I,m not a "toys boxes" collector at all and all my toys are opened and played!  :71: :71: :71: (Except Gundam Limited Model........)

All my friends know that I always th ...

勁呀,真是玩家!在地鐵都可以玩.......:71: 咁你真係冇浪費玩具。

果然是得哥!:61:
大大請受小弟一拜再拜 !!