Toysdaily 玩具日報

查看: 5974|回復: 29

再辛苦都值得 之"小破邊洲" (已更新相了)

今次真係好累,可能昨晚太夜訓喇~~
一行11人+1隻小狗,而且仲爬山~~超累~~
但再辛苦都值得去,今次既風景比上次仲更加靚添~~:$:$

而且仲有即開即食既海膽,好開心呀~
但太累了,UP 住幾張相先,明天再UP過~~:sleep:

由西貢市中心搭的(約$90) 到北丫下車,沿路行去"海膽養值場"~:43: :43:

隻海膽真係好大隻架,有手掌咁大($30隻)~~:)
而且復活節其間仲買一送一添好抵食AR~~:he:

食既時候佢仲郁緊架~~~:$:$

海膽蒸蛋~~

是次旅程為先甜後苦,食到飽飽再上路,真係好辛苦~~:(:(

沿小路到白腊灣~~

離遠已經望到"木棉洞"喇~~:)

完來"木棉洞"入面係乜都冇,水漲時小艇應該可以入到去~~:(

呢個就係"小破邊洲"喇,比起上次既"破邊洲"真係差好遠~~:(

完來岩岩落黎既地方真係好危險,一下唔小心都會跌落懸崖~~:cool: :cool:

路經呢個地方,忘記左個名LU,不過有D似日本既露天風呂~:DD :DD

終於到達另一景點"熊貓岩",不過點睇都唔似~~
D 石白色架,仲有D 紅色既岩石~~真係好靚~:$:$
估唔到行左唔夠一個鍾,D 景色變化咁大~~

呢舊石似唔似一個水樽呢~~:DD

呢度好似有個"6" 定 "9" 既字呀~~:DD

亞B 當日做左我地既model 呀,任影唔嬲~~:x
估唔到小狗咁行得~~~"

"萬柱海岸"呀~~不過水漲,睇得唔太清楚~~
但真係好有氣勢呀~~

見到D 石仔好有趣呀~:52:

見到呢個唔知咩山,應該係"豬頭山"掛,成個豬頭咁,仲有2隻豬手添,大家比少少想像力就想到架喇~~:43:

今次最難得係見到"#鍾花",雖然好細朵,但真係好難得~~因為好少會見到佢開花架~~

黎張近鏡,真係好似個"#鍾"AR~~

是次旅程沿"花山"離去~~
總結上次"破邊洲"同埋今次既"小破邊洲",我覺得今次既風景比較靚~~
同埋真係要4腳爬爬,而且有D 要自己開路,勞工手襪係必須要帶既用品~~
真係再辛苦都值得去,估唔到HK 仲有咁多靚景~~

不過我真係影唔到當時既氣勢........真係大開眼戒~~

上次既連結: http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=47389&highlight=%AF%7D%C3%E4%ACw

:64:~~~多謝觀看~~~:64:  

:sleep:
up多d先再留言~~ :ar:
:44:
:p
海膽小籠包:@
流口水..:46:
好大隻海膽呀~~~:DD
話時話我都未食過海膽呢:(

姐姐得閒upload埋其他相啦~~等妳:)
你唔會生食掛~?!
原帖由 X-JAPAN 於 17-3-2008 07:34 AM 發表
你唔會生食掛~?!

海膽可以生食ga:78:
原帖由 闇天使 於 16-3-2008 01:04 PM 發表
好大隻海膽呀~~~:DD
話時話我都未食過海膽呢:(

姐姐得閒upload埋其他相啦~~等妳:)

海膽是世界一大美食:74::74:

最好鋪在熱飯上食....之後在上面洒一點豉油:):):):)
原帖由 Shini 於 17-3-2008 08:25 AM 發表

海膽是世界一大美食:74::74:

最好鋪在熱飯上食....之後在上面洒一點豉油:):):):)

我唔喜歡入口o個一pat野既感覺:(
原帖由 gmcustrom 於 16-3-2008 08:32 PM 發表

我唔喜歡入口o個一pat野既感覺:(
但係好好好味:):):)
我唔敢響香港食即開海膽....
原帖由 路人丙 於 16-3-2008 10:12 PM 發表
我唔敢響香港食即開海膽....
我都唔敢:44::44: