Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[5月下旬] Sentimental Journey 盒蛋 PART 2《青澀寶貝/傷感塗鴉》 by CM's

原帖由 kos-mos 於 12-6-2008 07:03 AM 發表

如果以TV造型說~CM'S其實還可以
以甲斐智久插畫原設便落差大
即使N年前1/8 VOICE IDOL 表現都難忠於
1/6好少少~只限個別人物....但都:42:

舊盒旦印象中好似有Part1& Part2
可惜不是有特式的校園服...

原設鼻太低.
原帖由 kos-mos 於 12-6-2008 07:03 AM 發表

如果以TV造型說~CM'S其實還可以
以甲斐智久插畫原設便落差大
即使N年前1/8 VOICE IDOL 表現都難忠於
1/6好少少~只限個別人物....但都:42:

舊盒旦印象中好似有Part1& Part2
可惜不是有特式的校園服...

咦..原來有voice idol..我未見過...仲出過1/6添?  我乜都唔知道...:no:

我只有哩set胸像...同數隻舊盒旦...

PART 1 香港買唔到, 我都係在日本找人運一盒番來
而家多左1 SET 無SP 果隻

隻SP係明日香miad 服
原帖由 redfish 於 6-6-2008 11:49 AM 發表
日本已出, SECRET是綾崎若菜弓道服, 圖來自日本yahoo

大大咁快入手@@~
好想快d 有> <!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 MAX 於 13-6-2008 01:00 AM 發表

咦..原來有voice idol..我未見過...仲出過1/6添?  我乜都唔知道...:no:

我只有哩set胸像...同數隻舊盒旦...

其實1/6和voice系列的跳樓貨當年香港周圍都有賣, 不過唔齊款

圖來自日本yahoo
OK ah!!!:p
算啦, 除o左胸像之外冇一套可以合格...
原帖由 redfish 於 13-6-2008 08:49 AM 發表

其實1/6和voice系列的跳樓貨當年香港周圍都有賣, 不過唔齊款
http://f19batchimg.auctio ...

大開眼界~~THX 大大貼圖~~

唔知夏穗同千惠得唔得呢.....攪到我想搵返~~:no:
原帖由 MAX 於 13-6-2008 04:32 PM 發表

大開眼界~~THX 大大貼圖~~

唔知夏穗同千惠得唔得呢.....攪到我想搵返~~:no:

當時M&L又平又多的, 可能大大身處海外見唔到
U&Y&TUH^%$&U^% ...... PART 1 見都未見過 !!! :blame:
頭像被屏蔽
原帖由 威哥仔 於 13-6-2008 06:40 PM 發表
U&Y&TUH^%$&U^% ...... PART 1 見都未見過 !!! :blame:

我仲有1 set, 在日本買番來
不過無sp 果隻

全新未拆的@@....
如果有興趣你PM 我^^
說真的,我也有齊當年出的SG的part1,2盒玩(數數應該購入了8年),
但是因為那12款全是穿私服的緣故,
當初我是對CM'S那些校服的款式感興趣的。

後來看過成品,荷包也可以省下了。真的好可惜。

說起來,我看到1:6 voice系列的永倉,
在現時點1F有中古品賣,
有興趣的朋友可以留意。