Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mr.elljay

牙膏救聖衣!!有圖!!

即刻形曬
牙膏最好用有"科牙"成份個D~
以前D電工阿SIT 講過用有"科牙"成份的牙膏因為有D鹽的微粒 所以可以做到"泡光"
用完之後記得要清潔好 唔係好易會白化...
PS.以前只是以前D 阿SIR講 我未試過~~~我永遠都霸到"泡光機"來幫個機盒做"泡光"
wa try try sin!
有内地噶圣迷话试过呢个方法,但一段时间之后圣衣生诱,仲衰过原先∼∼∼∼
大家谂过∼∼∼
(我之前就已经打算买多只了∼∼∼)

另外,我亦有考虑到牙膏噶颗粒太大太粗,所以选择左amway噶牙膏,因为距卖点系不伤牙釉质,我谂会细腻D
利害大大,新既一樣
但是用完會唔會有牙膏味
用完会用绒布擦干净嘛∼∼∼甘又唔多觉有咩味。
我只系担心会唔会有后遗症∼∼∼∼
原文章由 mr.elljay 於 11-12-2006 12:43 AM 發表
用完会用绒布擦干净嘛∼∼∼甘又唔多觉有咩味。
我只系担心会唔会有后遗症∼∼∼∼

希望無啦
我d 皮帶扣.變左色都會咁做.

不過同用洗銀水洗銀 一樣..剛剛用完效果唔錯..放耐少少..就會惡化得仲快左..;p
原文章由 聖鬥士星矢 於 11-12-2006 01:11 AM 發表

希望無啦

只要清洗好就冇問題~
牙膏中的鹽會好易引起白化 同侵食...............所以一定要清洗好
我屋企十幾隻神話, 唯獨係呢隻最終星矢氧化到阿媽都唔認得, 其他就乜事都冇, 唉...
原文章由 魚旦 於 11-12-2006 09:25 AM 發表
我屋企十幾隻神話, 唯獨係呢隻最終星矢氧化到阿媽都唔認得, 其他就乜事都冇, 唉...

呢隻野就算放係盒都氧化
頭像被屏蔽
牙膏比磨光膏更利害...好多時拋光可以更利害
我覺得最好既方法係用雙星(完成目或幼目)輕輕磨下....之後切記要用小小水抹淨...可能之後先用打臘水會更好...不過我無試過用
Good Method ! Thx Big Big !:)
其實買塊『抺銀布』咪得囉