Toysdaily 玩具日報

查看: 11115|回復: 22

【2008年3月再販】1/48 完全変形版 VF-1S

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
小心各大大, 我睇hobby japan話有隻噴哂陰影的新版就尼出,
唔知這隻是否散終極貨尾. (如有大大有看hobby的, 有錯請改正):45:
頭像被屏蔽
我都有個問題, 初版同再版有咩唔同? 點解某舖寫明初版(同時有新版賣), 可以賣貴幾舊水? :?
原帖由 特級豉油 於 23-2-2008 02:23 AM 發表
我都有個問題, 初版同再版有咩唔同? 點解某舖寫明初版(同時有新版賣), 可以賣貴幾舊水? :?

呢個我知....
初版......
1) 盒下面兩個角有魔術貼
2) 機咀(最前面個Part)內邊無骨位....所以變人型時常常甩機咀
3) 尾垂直冀個移印logo超可愛....我覺得笑咪咪......
4) 有d人話初版腳 (上5吋下5吋)左右夾件中間條gap細d.....但我無真正研究.....
但初版有一樣好....
大家當變回人型時....去到尾...兩隻尾垂直冀要返180度然後扣回一個扣再壓入機背.....就係初版機背個凹位兩邊小釘釘為清清楚楚...再販蝕d...又再販又蝕d......

原帖由 Avan 於 23-2-2008 12:46 AM 發表
唔係已經再版咗呢咩?

再初版至今大大話話reissue過七/八次有多......
不如買遲d果隻舊化版好過....雖然依隻我都有...但係始終覺得太膠
原帖由 Boxster 於 23-2-2008 12:21 PM 發表
不如買遲d果隻舊化版好過....雖然依隻我都有...但係始終覺得太膠

有所謂的舊化版嗎?????? 有圖嗎?
原帖由 marcello 於 23-2-2008 12:41 PM 發表

有所謂的舊化版嗎?????? 有圖嗎?

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-54631-1-1.html
原帖由 Warmblood 於 23-2-2008 12:50 PM 發表

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-54631-1-1.html

謝謝。

舊化令架機真實好多, Mamato的VF系列各方面雖然一絕,不過太膠是死穴。:42:
原帖由 marcello 於 23-2-2008 12:56 PM 發表

謝謝。

舊化令架機真實好多, Mamato的VF系列各方面雖然一絕,不過太膠是死穴。:42:

在外型VS變型架構上.........yamato己經好出色
講好聽d Yamato留有好多後制空間比我依d手痕友.......
講衰d Yamato味全膠宴.................
原帖由 Warmblood 於 23-2-2008 01:02 PM 發表

在外型VS變型架構上.........yamato己經好出色
講好聽d Yamato留有好多後制空間比我依d手痕友.......
講衰d Yamato味全膠宴.................

那你可以分享一下你的手痕大作嗎?
另, 現在還有機會買到VF-1A 的卒仔版嗎?
原帖由 marcello 於 23-2-2008 01:26 PM 發表

那你可以分享一下你的手痕大作嗎?
另, 現在還有機會買到VF-1A 的卒仔版嗎?

見笑啦!!!:35:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-50280-1-1.html

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-51653-1-1.html

VF-1A 的卒仔版*** 丫烏有 ***