Toysdaily 玩具日報

查看: 6431|回復: 16

完成~Destiny Gundam~

今次bandai內附的刮貼係金色, 貼落對紅翼處, 真係幾過年feel:34:
說回模型本身, bandai今次真係要一讚, 雙肩同下盤的關節真係有心思:73:
同埋光之翼都okay o既, 但要硬食d電鍍part就真係唔happy:53:
P.S. 今次MG終於輸俾普通的1/100, 就係1/100係包埋光能盾, 而MG居然係冇 :angry:
不過都冇所謂, 因為我都唔知Desinty究竟要兩個唔同o既盾黎做咩:50:

相關帖子

MG 普通版有光能盾wor,特別版竟然冇包:blame:
二十一月大的作品總是那麼精細...
不知何時我才能有此水準呢..:handshake:
支炮做乜放o係"博頭"上面嫁... 你有冇睇S-Destiny嫁...
原帖由 廿一月 於 26-1-2008 08:45 PM 發表
今次bandai內附的刮貼係金色, 貼落對紅翼處, 真係幾過年feel:34:
說回模型本身, bandai今次真係要一讚, 雙肩同下盤的關節真係有心思:73:
同埋光之翼都okay o既, 但要硬食d電鍍part就真係唔happy:53:
P.S. 今次 ...

我o既最愛...destiny~:43: :43: :43: :43: :43: :43: :43: :43: :43: :43: ((跑進廿一月o既懷抱之中ing))
:handshake:
原帖由 白狼 於 26-1-2008 10:15 PM 發表
:handshake:

我留意左你好耐
次次出post你都只係打呢個公仔出黎
我都:handshake: 你
正!!:handshake:
:handshake: 你x3
原帖由 模手模腳 於 26-1-2008 10:06 PM 發表
支炮做乜放o係"博頭"上面嫁... 你有冇睇S-Destiny嫁...

因為...放係後面我校極都校唔到可以好順利咁拎支炮, 所以最後都放左落黎拎住:x
特別版好似係有包光盾
說明書第2版都有
剛剛上1999個網check過都係有
http://www.1999.co.jp/image/10063149n3/40/3
可能係你果盒剛剛少左
下次買模型記得check齊件

ps:我都試過mg sf冇左個口,好彩d包裝未開,拎返去換到
我都砌緊,係特別版,不過我洗哂d電鍍,希望好快可以完成!
係呀,有光盾0家~廿一月大大,可能你無0左~
Good, 呢排大大正來正去都係seed-D機... :handshake:
原帖由 pocket 於 26-1-2008 23:43 發表
特別版好似係有包光盾
說明書第2版都有
剛剛上1999個網check過都係有
http://www.1999.co.jp/image/10063149n3/40/3
可能係你果盒剛剛少左
下次買模型記得check齊件

ps:我都試過mg sf冇左個口,好彩d包裝未開 ...

係喎!! 特別版都有光盾架喎!!!
樓主砌得好靚呀!!!,
我想問你隻骨架果兩隻係咩色呀???
同埋兩對翼既黑色係幾多號黎嫁???
另外,我想問下你個頭係點分件???
many thanks=]