Toysdaily 玩具日報

查看: 18972|回復: 43

掘老寶之模型組合說明書 (年初七更新)

掘老寶之模型組合說明書 (掘都幾多放幾多)

掘老寶原來好好玩....
先黎武者高達.....(記得當年放工路經 "超新星".....眼前一亮.....第一盒砌骨的高達.....將成副身家比咗佢....大嗱嗱$50.......)

MK-II

NEW GUNDAM

呢盒正丫.......無得頂.......(用咗足足1支畢地)

一路砌....一路笑騎模型...

望住呢隻1/24綠....好奇怪自己典解會花錢買1/24 (過陣娛樂行堂座先十九蚊...超等廿四蚊...)我記得1/35是$15樓下己1/24係$20樓下.......一定係出双糧........

23號最後一更

筋肉人好好玩架....我仲整咗個擂台玩...

以下呢套要提一堤....圖中數目字的部件係硬膠....但用英文字部件係軟膠....當砌好後
會做出好攪鬼Post...

24/1/08再更新下
以下的是小弟一位老友送給我的模型...好老實....砌完/玩完/掉咗都未知係乜(因老友
當年係8達做...有早無遲)

今轉到機甲界 "加利昂" + "人馬兵".......

八十年代d模型真係幾仲意變型.....個砌者十居其九都砌都叫苦連天......表表者之一

銀河漂流......(教識我.....何為非法進入他入身體放飛機)

(大年初七再掘)

**公仔嘜logo.......依家d模型真係好正....又有色又分好件.....以前....支膠水夠唔夠1只機械人用都成問題.......***

*** 比較冷門少少....Cusher Joe加利昂號.....****

*** 特裝機兵......真係見唔到返出的模型.....***

應該掘晒d模型說明書....但掘下掘下發現都有好多黑膠LP...但D海報就無晒.....

仁宇!我細個一盒都無買過!好後悔:sad:
Wow~~

Never see it before~:shiny:
好野來呀!:p
第一代 HG RX-78 同 MKII 都係用呢種骨架, 當年見出武者仁宇, 心想 1/144 HG Nu-Gundam 就快會跟住出....點知一等就十幾年, 而家 HGUC 靈格斯都出埋, HGUC Nu-Gundam 都未有日子.....

原帖由 aeug 於 23-1-2008 11:21 AM 發表
第一代 HG RX-78 同 MKII 都係用呢種骨架, 當年見出武者仁宇, 心想 1/144 HG New-Gundam 就快會跟住出....點知一等就十幾年, 而家 HGUC 靈格斯都出埋, HGUC New-Gundam 都未有日子.....

小的印象中武者仁宇及摩亞屈是先出過第一代 HG RX-78 同 MKII ....可惜去到ZZ就停咗HG糸列.......:o
嘩!! 冇得頂!! :71:
希望趁住遲o的PS2 Gundam無雙出, 摩亞屈可以再出模型/Fix!! :43: :43:
89 年產品... o個陣我仲讀緊小三/ 小四, 淨係識玩bb 戰士
原帖由 aeug 於 23-1-2008 11:21 AM 發表
第一代 HG RX-78 同 MKII 都係用呢種骨架, 當年見出武者仁宇, 心想 1/144 HG Nu-Gundam 就快會跟住出....點知一等就十幾年, 而家 HGUC 靈格斯都出埋, HGUC Nu-Gundam 都未有日子.....

剛剛有post 話會出HGUC Nu-Gundam , yeah!!!
原帖由 aeug 於 23-1-2008 12:46 PM 發表

剛剛有post 話會出HGUC Nu-Gundam , yeah!!!

係囉....剛剛我都"目弟"到......真有緣.....
而家整番都有一定難道:(
原帖由 分手勿語仔 於 23-1-2008 12:58 PM 發表
而家整番都有一定難道:(

係囉....照現今的說法應是

"嘩:blame: 咁膠架......又單色:53: 又無分件:angry: 點砌丫大佬"

跟住

"x2"

"x3"

.
在下都係咁, 模型本体就 "散" 晒! 淨係 keep 住 D "砌圖" !
大大D珍藏好正呀!! :D
原帖由 gouf_ms07c 於 23-1-2008 02:09 PM 發表
在下都係咁, 模型本体就 "散" 晒! 淨係 keep 住 D "砌圖" !

散晒算係好囉.....

我d早就魂歸天國.........