Toysdaily 玩具日報

查看: 4937|回復: 13

[舊作呃post]GunCannon之進化~

0080~好一個近似0079年代的作品, 出淵裕的重新設定, 真係合理化過大河伯好多:love:
而RX-77-D的出現,真係估佢唔到會出, 雖則玩在會出NU巾時代的MS,
但點都希望佢出埋Zaku Custom同京佬煩啦 :blame:

每日一隻:Q
(令小的諗起小學生的每日一篇:he: )
真係無次都有野學
點樣可以令到d銀咁銀色?
(希望大大別嫌棄小的問題.....可能好多人問過大大:what: )
原帖由 廿一月 於 22-1-2008 11:15 PM 發表
0080~好一個近似0079年代的作品, 出淵裕的重新設定, 真係合理化過大河伯好多:love:
而RX-77-D的出現,真係估佢唔到會出, 雖則玩在會出NU巾時代的MS,
但點都希望佢出埋Zaku Custom同京佬煩啦 :blame:
http://farm ...

我想問下d銀色地方係唔係膠紙黎:^
原帖由 電擊小伙子 於 23-1-2008 12:14 AM 發表

我想問下d銀色地方係唔係膠紙黎:^

冇錯, 就係一種叫"銻"的膠紙, 各大文具店應該有售:73:
其實...根本噴油係去唔到好似電鍍的鋼面, 唔做"特別處理"係唔得o既:78:
大大的作品都快能組軍團了說...:71:
樓主痴果d金屬貼紙痴得好靚呀!
cut 既時候點樣就位架?
Your stuff are always cool and great!  :71:

In 0080, I,m also love this RX-77D very much but it can only live for 3 seconds when facing Kamper....................... :79:
:71: 炮管金屬效果好得!
最下果張見到大大個神秘樣:shiny:
原帖由 Fredsan 於 23-1-2008 02:16 AM 發表
樓主痴果d金屬貼紙痴得好靚呀!
cut 既時候點樣就位架?

如果你有呢盒模型, 你就會明白點整, 佢個"眼部"係一件獨立件黎架, 痴完再裝上去:78:
好靚仔喎o的金屬貼紙"痴"'得,我就"痴"得嘛嘛啦:38: !
:71: good job!
仲而為你學o架仔用o左鋼枝, 家o下平靚正, 聰明!!
正嘢:71: ~~~