Toysdaily 玩具日報

查看: 17437|回復: 24

老裝著也挺好看的

頭像被屏蔽

今得三款龍騎系列的裝著~拿起這些老素體跟新的如THE NEXT那樣的素體對比時,不禁佩服玩具設計師們的設計思維,素體設計的進步之快,使裝著系列玩具有更多開發空間,活動範圍也大大提高。
不過雖然是老素體,擺起造型可不遜色~加上本身是人氣角色,還是挺值得收一個玩的。

的生存形態肩部設計為適應裝甲結構,插口的栓也跟同系列裝著有所不同。
比較喜歡武器,還原了原作裏刀和銃的形態。

-------------------------------------------------------------------------------------

一直喜歡夜騎的角色,並不是因為他夠COOL。而是扮演夜騎的人跟我一個好朋友有點象~看上去比較有親切感~哈哈~當然,他確實被塑造成冷酷形的英雄,這也贏得不少迷友的票數。

--------------------------------------------------------------------------------------

夜騎的生存形態非常好看,配上長劍可謂威風八面。插卡位能活動,再現原作神髓~

---------------------------------------------------------------------------------------

一個比較孤獨,擺在一起共同作戰!

真系幾靚下:p
請問生存模式既素體係唔係沿用舊龍騎系列既素體?:?
~真的不錯..只是頭真的小了點:p ..但試著裝起來非常的好看:$
經常見到生存龍騎條天線歪哂,買唔落手:31:
頭像被屏蔽
原帖由 SARU 於 15-1-2008 07:33 PM 發表
請問生存模式既素體係唔係沿用舊龍騎系列既素體?:?
。。。

正是舊素體。。。
原帖由 x2toys 於 15-1-2008 10:24 PM 發表
。。。

正是舊素體。。。

:oh: 唔該~~
These are not that old! ~ haha
頭像被屏蔽
大大 生存夜騎

左手 放劍個位錯左
原帖由 越前龍馬 於 15-1-2008 21:00 發表
經常見到生存龍騎條天線歪哂,買唔落手:31:

浸熱水,風筒吹就可還原了...
頭像被屏蔽
原帖由 吉田龍一 於 16-1-2008 03:28 AM 發表
大大 生存夜騎

左手 放劍個位錯左

哈哈~無注意到~多謝指正~:71:
裝著係好抵玩o既系列, 金合成份隨時比幾百蚊o既神話仲要高...

可惜我最鐘意既 Black 同影月出都超差...
頭像被屏蔽
同感~!
我一路等呢兩隻複刻,點知出黎個效果仲衰過以前只RX裝著。素體設計又差,真系幾失望~
原帖由 x2toys 於 16-1-2008 10:37 AM 發表
同感~!
我一路等呢兩隻複刻,點知出黎個效果仲衰過以前只RX裝著。素體設計又差,真系幾失望~
所以~~我估唔會出 x-rider , super1 同 riderman了, 笨大只會以為舊 rider不受歡迎而唔會檢討一下自己的表現
Wow~
All are so good.
Nice photos.

Thanks for sharing.