Toysdaily 玩具日報

查看: 10136|回復: 20

我的 07 年年結~~~

我只做了10隻...要忙女兒出世...:(
女兒出世了...只怕 08 年會更少~~~:55:

一年內整咗10只!仲係全部不是MG。:@
果然係高產量,高質數。:78:
利害!利害!期待明年佳作。:)
一年整到10隻已經好利害,仲要隻隻都咁靚,我一隻都未必整到:55:
雖然08年你可能整得好少,但係照顧女兒緊要,努力呀!!!!!!:71:
最鐘意VF-1S !

想請問一下砌Macross系列既模型比高達系有冇咩特別難處!?
唔該!

回覆 1# 的文章

:71: :71:
如有間
08年繼續吧
大大, 你08年要唔得閒砌模型, 都要多d上黎先得架~:78:
不過有女萬事足啦:he:
大大生女重要d
不過記得只可以玩少d而唔可以唔玩啵
原帖由 ZEONIC 於 25-12-2007 06:35 PM 發表
一年內整咗10只!仲係全部不是MG。:@
果然係高產量,高質數。:78:
利害!利害!期待明年佳作。:)

多謝...我都好想砌多 d....:time:
原帖由 基拉 於 25-12-2007 07:42 PM 發表
一年整到10隻已經好利害,仲要隻隻都咁靚,我一隻都未必整到:55:
雖然08年你可能整得好少,但係照顧女兒緊要,努力呀!!!!!!:71:

"只要係有心...人人都可以係食神~~~":$

原帖由 -Zeta- 於 25-12-2007 09:16 PM 發表
最鐘意VF-1S !

想請問一下砌Macross系列既模型比高達系有冇咩特別難處!?
唔該!

我都唔係專家....呢兩隻都係第一次砌....
macross 一定要打磨同補 d 頂針位...
仲補夾口同刻線比較多....因為有 d 件冇 bandai 果 d 夾得咁好~~~
另外細部件要小心處理...會"唔見"同"好脆"~~~:no:

原帖由 白狼 於 25-12-2007 09:17 PM 發表
:71: :71:
如有間
08年繼續吧

謝謝...一定一定...:p

原帖由 廿一月 於 25-12-2007 09:57 PM 發表
大大, 你08年要唔得閒砌模型, 都要多d上黎先得架~:78:
不過有女萬事足啦:he:

一定會上黎睇下廿一月兄既大作~~~:he:

原帖由 追夢者 於 25-12-2007 10:44 PM 發表
大大生女重要d
不過記得只可以玩少d而唔可以唔玩啵

模型玩具....點可以唔玩....:36:
忙都砌到10隻~~仲咁靚~~勁

呢隻好正,未見過,請問咩來頭?( B-club ? )
:71: :61: :61: 好多正野呀!我一年都做吾到兩隻!:70:
頭像被屏蔽
VF-1S整得好好,仲有支槍手貼冇貼錯,醒~!一年十隻,仲要隻隻ng係少嘢,直頭高產量:(
正到爆炸!來年再努力!:73:
原帖由 WalkerMachine 於 26-12-2007 03:14 AM 發表

FA-78 Light Armor vers.  :71:

I,m also love this one the most!  :)  Your works is great and thx sharing!  :)
原帖由 WalkerMachine 於 26-12-2007 03:14 AM 發表

呢隻係 core-works 改件...1:100~~~
有冇興趣呀...老兄~~~:58:

原帖由 昌仔 於 26-12-2007 07:44 AM 發表
:71: :61: :61: 好多正野呀!我一年都做吾到兩隻!:70:

只要有心...一兩隻都可以係好作品~~~:52:

原帖由 裝甲仔 於 26-12-2007 10:32 AM 發表
VF-1S整得好好,仲有支槍手貼冇貼錯,醒~!一年十隻,仲要隻隻ng係少嘢,直頭高產量:(

我跟說明書貼咋...:55:
比起廿一月兄...質素同產量....唔算高了~~:42:

原帖由 kent 於 26-12-2007 01:22 PM 發表
正到爆炸!來年再努力!:73:

多謝...一起努力~~~照顧女兒期間齋啪左好多隻....:66:
希望有空打磨上色~~~:36:

原帖由 Douglas.M.Saint 於 26-12-2007 05:51 PM 發表

FA-78 Light Armor vers.  :71:

I,m also love this one the most!  :)  Your works is great and thx sharing!  :)

THX~~~
This one is also my favourite~~~:36:
Maybe you can make one....:67:
一年十件作品, 仲完成度咁高~ 勁:71: ~~~
隻改件高達好型:$ ~~