Toysdaily 玩具日報

查看: 4661|回復: 11

生果日報:網 友 爆 料 : 細 佬 「 忍 者 」 上 身

俗 語 說 「 在 家 千 日 好 」 , 但 對 網 友 「 40031503 」 來 說 , 弟 弟 在 家 千 日 , 卻 一 點 都 不 好 。 他 弟 弟 近 日 沉 迷 日 本 動 畫 《 火 影 忍 者 》 , 常 以 日 語 和 他 交 談 , 又 不 斷 談 忍 道 。 「 佢 仲 問 我 有 冇 受 傷 先 搞 笑 , 我 完 全 投 晒 降 ! 」 不 論 是 朋 友 約 打 波 、 父 母 給 錢 讓 他 買 袋 、 還 是 吃 飯 , 弟 弟 都 堅 持 足 不 出 戶 留 在 家 , 即 使 父 母 責 備 , 他 仍 不 改 。

「 比  任 務 佢 做 」
網 友 都 替 版 主 擔 心 , 建 議 他 要 鎖 電 腦 、 叫 弟 弟 的 朋 友 幫 口 , 甚 至 要 帶 他 去 檢 驗 腦 袋 。 有 網 友 勸 他 要 多 關 心 弟 弟 : 「 可 能 佢  現 實 世 界 上 得 唔 到 朋 友 或 其 他 人 的 認 同 , 所 以 先 透 過 火 影 去 慰 藉 自 己 個 心 靈 」 。 也 有 網 友 叫 他 以 其 人 之 道 , 還 治 其 人 之 身 。 「 你 扮 火 影 畀  任 務 佢 做 , 例 如 落 街 買 飯 」 , 就 可 以 解 決 不 出 街 吃 飯 的 問 題 。 不 過 , 網 友 「 home9hk 」 提 醒 千 萬 不 要 打 弟 弟 , 「 我 驚 佢 會 以 為 你 出 緊 幻 術 打 佢 , 等 陣 間 佢 滴 幾 滴 紅 藥 水 落 隻 眼 度 , 你 仲 大 鑊 ! 」
頭像被屏蔽
原帖由 吉田龍一 於 24-12-2007 02:24 PM 發表
呢個細路 睇埋龍珠 咪 係頂樓 跳落來

想出舞空術:Q :Q

你都米講笑, 火影都o係森林跳來跳去, 一陣佢o係d 樓度跳來跳去都未定......
原帖由 吉田龍一 於 24-12-2007 02:24 PM 發表
呢個細路 睇埋龍珠 咪 係頂樓 跳落來

想出舞空術:Q :Q

:he: 唔駛啦, 狐忍都成日跳九丈咁高...
:p 可能佢以為自己識寫輪眼, 或白眼, 睇女仔裙底...

:oh: 講返正經, 呢位細佬, 應該都係被人欺負過度, 困死左自己響幻想空間...
扮 火 影 畀  任 務 佢 做.......好攪笑~~~
我細個都有學戴志偉一一帶個足球出街
同埋成日想出波
我唔知佢細佬係咪咁嚴重
但需唔需要咁O既網料到上埋報紙,又包裝到睇卡通會睇到傻??
:31: 唉... 冇得救....
頭像被屏蔽
現實總要與想像有一段距離:cool:
好彩佢唔係睇死筆上腦 :ice:
原帖由 qe1 於 25-12-2007 05:52 PM 發表
好彩佢唔係睇死筆上腦 :ice:

睇死亡筆記上腦都無咩, 最多佢拿本簿度係咁寫名je
:50: ........................................:47: