Toysdaily 玩具日報

查看: 7758|回復: 16

我是真正的裝甲仔!!!

嘻~唔好意思, 同裝甲仔大大玩左個玩笑呢, 勿見怪:34:
如果講UC最好的BB, 我都係覺得佢最好, 成隻幾乎冇偷膠位(夾口一定有...):74:
又有原創裝甲, 最可惜係冇左NT-1支槍, 不過唔緊要, 有NT-1的機關炮重現:43:
乎復何求:!

裝甲上的迷彩好得!:71:
虧你諗得出。:58:
利害!利害!:Q
這是參考某一期電擊, 越智信善的陸戰吉
噴左呢隻色, 好似叫"市街迷彩"
當然, 我d pattern係亂黎架啦...
頭像被屏蔽
我都買咗,終有一日會整...........其實你平均一隻整幾耐?可ng可出個step by step教學心得ar:he: ?
原帖由 裝甲仔 於 12-12-2007 11:22 PM 發表
我都買咗,終有一日會整...........其實你平均一隻整幾耐?可ng可出個step by step教學心得ar:he: ?

整幾耐先一隻...真係好耐講
我同其他人唔同, 我砌模型噴油係以顏色行先
即平時d人整緊一隻, 係打磨晒, 補晒先至上色, 之後滲線, 上水貼
而我就係磨好, 等噴, 但呢個時候可能砌緊隻巾, 白色為主, 噴完
但中間又係等噴的時候(因要去第二處噴, 不是在家中), 又磨多隻bb
咁下次噴紅or黃時, 就一齊噴, 得閒就磨定其他野, 或者成晚係滲線咁
如是者, 高峰時可以一個月三隻, 但一個月點都有一隻
而家就懶左好多, 走左去打機多, 所以產量就慢了好多
頭像被屏蔽
原帖由 廿一月 於 12-12-2007 11:50 PM 發表

整幾耐先一隻...真係好耐講
我同其他人唔同, 我砌模型噴油係以顏色行先
即平時d人整緊一隻, 係打磨晒, 補晒先至上色, 之後滲線, 上水貼
而我就係磨好, 等噴, 但呢個時候可能砌緊隻巾, 白色為主, 噴完
但中間又 ...

你已經係模型界既渣古:34: ,下次影D過程來see吓好喎,等我一陣影我既處男之作先:34:
迷彩真係好靚呀 !!

廿一月兄, 不如叫板主開個 "廿一區 Area 21" 係專放你既 posts 啦!!
依家入親黎都係期待睇你既作品多 (當然其他大大既都有逐個睇啦 :74: )
套甲好有特色, :71: 正~~~
D迷彩真係好靚 :43: 廿一月兄 :71: 利害 :77:
廿一月兄好正既迷彩,NT-1o個個面具係原本有o麻:? ?

好鬼正o者:Q !
眞係好死正啊,多D同LZ學下野先得
原帖由 廿一月 於 12-12-2007 23:13 發表
這是參考某一期電擊, 越智信善的陸戰吉
噴左呢隻色, 好似叫"市街迷彩"
當然, 我d pattern係亂黎架啦...

係啊! 轉係俾城市戰用既迷彩, 其實即係扮大廈. :DD
呢d硬邊迷彩好蝦人噴的!廿一月兄你做到了!正到爆炸:$
21moon big big, i have to get one bb nt-1 because of yours good work.

:71:  very nice
頭像被屏蔽
迷彩好掂,眼前一亮:52: