Toysdaily 玩具日報

查看: 1746|回復: 11

[玩具報告] Pose+ Metal Heat 三一 1號小報告

玩咗成晚,我覺得隻玩具係好玩既,關節既活動同幅度都做得幾好,特別係膊頭同心口既伸縮、頸部多段關節、太脾既拉出式關節都令隻玩具可擺更多動作,增加可玩性。

但都唔係冇缺點,首先件細袍細實在太細喇,唔夠用同唔好睇。 另外我覺得肚腩要換件有啲多餘,首先本身唔易換,只係為咗玩三一射線係肚臍加件細件已得啦,我諗係設計師為追求完美,要見到平時白滑既肚腩。 同埋地台個支架都幾攪笑,剩係用嚟擺個大包圍pose用,想用嚟擺其他姿勢係唔適合。 另外全身都多關節但點解手碗會冇呢? 美中不足。最後係果啲散射件睇落好新奇,其實都幾惡攪,啲可動位又鬼咁實,好難較到想要既方向。

好似講咗好多缺點咁,但其實係覺得好玩但又覺得可以改善既感覺嚟,開頭睇相我都覺得肚腩好似唔夠大唔夠水桶咁,但實物比例我覺得其實都幾靚,期待嚟緊既2,3號~ 多謝觀賞

我睇YOUTUBE件大袍應該幾難玩下
熱狗OO 發表於 3-10-2024 10:54 PM
我睇YOUTUBE件大袍應該幾難玩下

細袍其實仲難玩,因為太細……
Hawk 發表於 3-10-2024 10:55 PM
細袍其實仲難玩,因為太細……

比1/100高達大幾多或矮幾多?
熱狗OO 發表於 3-10-2024 10:59 PM
比1/100高達大幾多或矮幾多?

21cm 左右。
本來整體都好靚係腳掌D夾口線好似一粒老鼠屎攪壞成鍋粥

咁勉強襯到1/144高達扮機戰既, 岩岩睇文獻GETTER ONE的高度為38米
步驚雲
可動上真係做得唔錯, 擺姿勢都好靚
不過我仲未接受到件袍用布做的質感, 希望日後有人開發到新物料
發表於 前天 04:47 PM | 顯示全部樓層
一號機大概都沒啥問題,只差在何時推出跟玩家訂購,太慢出貨是品質太差基本上都不用太期待。
 樓主| 發表於 前天 05:59 PM | 顯示全部樓層
redredred5 發表於 14-10-2024 04:47 PM
一號機大概都沒啥問題,只差在何時推出跟玩家訂購,太慢出貨是品質太差基本上都不用太期待。 ...

你講新一號機呀? 品質就應該唔差得去邊,但出貨快慢就難講喇……