Toysdaily 玩具日報

查看: 2206|回復: 15

[玩具報告] 玩下同比較下合金[天元突破]

之前平入了笨大合金魂,趁放假開嚟玩下同稍為比較下千值果隻,而家跌到唔駛1k真係非常抵玩~

拎埋隻Ccstoys嚟比較下又點呢?

總結,3隻各有千秋,全都收就好,多謝觀賞~
笨大果隻係咪arm把玩多d? 好似冇咁吉手咁
笨大肩甲(黑+金有logo果塊)會唔會好阻擺pose?

同心目中個價仲差DD, 落多一格應該會入

但冇左卡米那大哥真係差DD.........果集真係好深刻......no.....其實佢先係主角, 佢的氣勢同勇氣真係由頭帶到尾
sniperxp 發表於 8-6-2024 10:54 PM
笨大果隻係咪arm把玩多d? 好似冇咁吉手咁
笨大肩甲(黑+金有logo果塊)會唔會好阻擺pose?

其實唔裝細鑽都唔會點拮手,不過笨大啲件就鬆少少,頭盔同肩甲都會少少走位,不過哩個價好抵買架喇,同埋佢合咗體個造型其實都唔錯,係換面表情麻煩啲,要甩頭盔同頭蓋至換到。
笨大隻都有大哥架,係肚腩駕駛倉,相有影
Hawk 發表於 8-6-2024 11:02 PM
其實唔裝細鑽都唔會點拮手,不過笨大啲件就鬆少少,頭盔同肩甲都會少少走位,不過哩個價好抵買架喇,同埋 ...

笨大果隻比較更有TV陣味

不過睇review個造工真係......D水口.....崩花.....QC.....本身個定價真係點好意思拎出黎賣

佢係錯過左出的好時機.....

卡米那大哥......一定要咁的pose.......
(西蒙由第一集到尾都係活在卡米那的影子之下......即使大哥已經不在.......)

good_smile_pop_up_parade_______1638429386_e06e66a3_progressive.jpg
sniperxp 發表於 8-6-2024 11:13 PM
笨大果隻比較更有TV陣味

不過睇review個造工真係......D水口.....崩花.....QC.....本身個定價真係點好意 ...

水口,崩花,玩過陣其實就唔多覺既,但盾牌偷膠哩啲嘢就真係枉佢做得出,原價賣成2k……

大哥氣場實在太勁,根本全部人都係俾佢帶住,包括觀眾;所以佢咁早死都好令人意外,亦成為不朽角色。
個人覺得,如果佢嗰隻色唔係用塑膠色直出...應該其實都唔錯xD
leo_00 發表於 9-6-2024 03:40 AM
個人覺得,如果佢嗰隻色唔係用塑膠色直出...應該其實都唔錯xD

係咁的定價應該要做好少少隻色同唔好偷膠
所以依家市售價直接反映質素

有時唔係嬲佢定價貴(先唔講炒價), 係嬲佢浪費左個機會, 明明可以出好少少, 件貨對得住個價咪好囉

899會去馬, 好鍾意天元.....但真係考買過佢的野
有冇縮腰呢一個結構真係差好遠,合金魂呢隻紅蓮好欠缺顏面嗰種肥矮感

笨大D產品就係好多時都求求其, 所以好多玩家先逐漸離棄佢哋
allenwalker 發表於 9-6-2024 09:05 AM
有冇縮腰呢一個結構真係差好遠,合金魂呢隻紅蓮好欠缺顏面嗰種肥矮感

冇錯,千值隻似好多,不過個彈弓腰都唔係太流暢……

合金魂哩個系列就係咁,實有大量原膠色,話就話方便變形唔甩油,但而家定價越嚟越高,就應該做番好啲,合金已經唔多,又成日用成形色仲偷膠,佢唯一好處係變形同造型儘量跟動畫設定
三選一我會選ccs果隻,真係型太多。
3隻要我揀嘅話以我口味一定係CCS
無比較無傷害,三隻一齊影,顯得秋香姐(ccs)特別靚,希望佢再販。
合金魂巨鑽用不用到在千值上?