Toysdaily 玩具日報

[新品消息] COSMO FLEET SP 機動戰士V高達 REINFORCE Jr. Re.

コスモフリートスペシャル 機動戦士Vガンダム リーンホースJr.Re.
PVC製塗装済み完成品
全長:約155mm
セット内容:彩色済み完成品フィギュア…1、専用台座…1、ミニMSフィギュア…3体、ホワイトアーク…1機、水転写デカール…1枚
発売元:メガハウス
価格:9,900円(税込)
2024年10月発売予定
https://hobby.dengeki.com/news/2356015/

無選擇下, 呢個系列都清得好快, 但真係細得滯; 今次V高達隻艦存在感極低, 我都要諗左半秒先記得係乜黎, 會死貨乎?
熱狗OO 發表於 8-6-2024 12:13 PM
無選擇下, 呢個系列都清得好快, 但真係細得滯; 今次V高達隻艦存在感極低, 我都要諗左半秒先記得係乜黎, 會 ...

你唔提起我都唔記得係V高達
發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
熱狗OO 發表於 8-6-2024 12:13 PM
無選擇下, 呢個系列都清得好快, 但真係細得滯; 今次V高達隻艦存在感極低, 我都要諗左半秒先記得係乜黎, 會 ...

與其話呢隻艦存在感極低,不如話成套「機動戰士V高達」响UC世界入面的存在感極低仲貼切,就算係「機戰」系列來計,「機動戰士V高達」參戰次數都係極少,不過小弟就好鍾意呢隻戰艦,必訂!
發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
THOUTHER 發表於 13-6-2024 12:25 AM
與其話呢隻艦存在感極低,不如話成套「機動戰士V高達」响UC世界入面的存在感極低仲貼切,就算係「機戰」 ...

下... 又估你唔到.... 呢隻艦真係存在感好低, 我完全LOAD唔出邊個係艦長, 想真D直頭係咁多套高達唯一一套我係完全LOAD唔出艦橋有乜人....
發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
熱狗OO 發表於 13-6-2024 10:49 AM
下... 又估你唔到.... 呢隻艦真係存在感好低, 我完全LOAD唔出邊個係艦長, 想真D直頭係咁多套高達唯一一套 ...

記得隻艦有很多女駕駛員, 好似全部死清
熱狗OO 發表於 13-6-2024 10:49 AM
下... 又估你唔到.... 呢隻艦真係存在感好低, 我完全LOAD唔出邊個係艦長, 想真D直頭係咁多套高達唯一一套 ...

艦長係佢,ゴメス艦長

坐响佢後面果個係金.哲罕南(ジン・ジャナハム),神聖軍事同盟的領導人(雖然是假貨),其餘兩個好似係該艦的MS整備技師。响最終決戰「天使之輪攻防戰」的最後階段,艦長玩「神風」攻擊,將リーンホースJr.直撞敵方艦隊,同上面幾位「老野」全部戰死,死得相當轟烈
師兄無睇過V高達?小弟覺得非常好睇,絕對值得一看再看!
chy123 發表於 14-6-2024 12:37 AM
記得隻艦有很多女駕駛員, 好似全部死清

咪就係佢地囉,シュラク隊︰

初期六位成員︰

之後就不斷有成員戰死,同時亦有新成員加入,不過最終都係全滅。
發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
THOUTHER 發表於 14-6-2024 12:50 AM
艦長係佢,ゴメス艦長

坐响佢後面果個係金.哲罕南(ジン・ジャナハム),神聖軍事同盟的領導人(雖然是假 ...

好睇?你口味咁重就冇嘢講… 我有睇哂。