Toysdaily 玩具日報

查看: 2450|回復: 34

[個人收藏] [MB DS] 蘭斯洛特

呢隻係一個唔係好熟嘅作品,所以在冇乜背景資料之下可以純粹根據佢嘅玩具設計嚟玩,盡情享受設計師每個的心思。講真,白藍金配色完全顯示到佢嘅貴氣。光翼除咗同上一次類似嘅大光翼之外,今次仲有一對小光翼,更顯得less is more嘅重點!不過最後我都係用大光翼嚟放入櫃,我係大艦巨炮主義,冇計!

今次都有幾多連動位置,由其是背包用齒輪設計與頭部連動更是一絕,好享受卡卡卡嘅聲音!武器方面,兩把收納狀態嘅劍,同兩把啟動咗嘅劍,劍刃可以互相交換,仲有個靚靚光盾,以騎士角度已經足夠!再加上背後兩把藍色可變型嘅槍,可玩性更強,可以作手持,又可以當腰炮,最緊要係可以當支架撐住個body!

至於其他小配件,例如飛刃就唔多講啦,總之絕對係誠意之作!

反逆魯路修好好睇架~ 同埋有蘭斯就要有紅蓮,等於阿寶同馬沙,仲有mb紅蓮其實都出得好好
Hawk 發表於 31-5-2024 10:19 AM
反逆魯路修好好睇架~ 同埋有蘭斯就要有紅蓮,等於阿寶同馬沙,仲有mb紅蓮其實都出得好好 ...

但樓主拍d片唔好睇呢…
Hawk 發表於 31-5-2024 10:19 AM
反逆魯路修好好睇架~ 同埋有蘭斯就要有紅蓮,等於阿寶同馬沙,仲有mb紅蓮其實都出得好好 ...

紅蓮我有,真係唔錯!套動話想睇但冇時間
熱狗OO 發表於 31-5-2024 10:34 AM
但樓主拍d片唔好睇呢…

冇錢請大波美女,又唔似呢度啲大老有門路,包融下啦LOL
clpcmt 發表於 31-5-2024 06:32 PM

其實紅蓮出得好過呢隻,呢隻qc麻麻地,有d關節太鬆啦

你鍾意高達冇籍口唔睇個喎,故事係講馬沙拿到死亡筆記後點樣玩殘札比家,而死神變左條靚女之嘛;最後段仲抽水新世紀福音戰士,你睇我寫到咁吸引,冇時間睇唔係借口,除非你有睇高達但冇睇過死亡筆記的話咁就算喇。

紅蓮好拮手, 拎上手玩時其實唔係咁過癮,同個stand真係好差(有補品可改善)
另外就係紅蓮對光翼太大, 太實色, 防禦型態的角度亦一般
材質上用返HG果隻PET翼可能仲好

今次蘭斯洛特全方位都比紅蓮做得好, 仲比多對細翼
可動上色都好左, 唯一可惜的係......佢唔係紅蓮.......我冇愛......
clpcmt 發表於 31-5-2024 06:35 PM
冇錢請大波美女,又唔似呢度啲大老有門路,包融下啦LOL

我唔知你做YOUTUBE係純做紀錄俾自己, 定係想做大少少,

你都會睇人地點拍架喇, "玩具部屋@映畫製作社sp" 及 "Fred Fung玩樂無窮" 都係近一年本港彈得最快的玩具開箱CHANNEL, 你都有睇過吧? 人地都無女無門路靠自己個喎, 我又覺得你絕對有錢過佢地架喇

再雞D, "大爆死" 都好睇, 佢D攝影器材弱過你及上面兩位喇

見你勤力POST, 我唔覺得你係純想做個紀錄俾自己囉
熱狗OO 發表於 1-6-2024 12:08 PM
我唔知你做YOUTUBE係純做紀錄俾自己, 定係想做大少少,

你都會睇人地點拍架喇, "玩具部屋@映畫製作社sp" ...

不過平心而論, "玩具部屋@映畫製作社sp"我麻麻地佢,拍攝係ok嘅,但經常性變錯變漏步驟,同埋睇得出佢唔係太熟,好多時都會講錯或直情唔知d設定
影片好壞就唔討論,不過如果喺討論區開帖,我覺得唔應該淨係po連結叫人入去睇,可以花多少少心機整多啲圖文(個人覺得

我自己都用咗一日時間,拎返紅蓮聖天發極啲零件出嚟整大場面xD不過蘭斯洛就隻腳真係有啲軟…紅蓮聖天八極條春裝又好鬼易跌隻嘢落地...
hinaoi 發表於 31-5-2024 07:08 PM
其實紅蓮出得好過呢隻,呢隻qc麻麻地,有d關節太鬆啦

認同呀,由其兩個腿部輔助輪,真係好鬆,勉強撐住
熱狗OO 發表於 31-5-2024 10:43 PM
你鍾意高達冇籍口唔睇個喎,故事係講馬沙拿到死亡筆記後點樣玩殘札比家,而死神變左條靚女之嘛;最後段仲 ...

師兄咁講,即睇咗兩隻,睇之後會唔會入坑
sniperxp 發表於 1-6-2024 10:46 AM
紅蓮好拮手, 拎上手玩時其實唔係咁過癮,同個stand真係好差(有補哈可改善)
另外就係紅蓮對光翼太大, 太實 ...

師兄應該好熟呢套動漫,啱啱見LANCELOT出場,紅蓮未出