Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 超合金魂 菲律賓版 V型電磁俠

taifat 發表於 12-5-2024 09:39 AM
同上次展覽一樣,今次連分體樣辦都無????‍????

完全分体合体就超合金魂
换件(着替)變型就SMP食玩
Robot魂你就當件冇得變嘅FA把啦
這一隻感覺像更像Pacific Rim。比起真人版欠缺很多機械Details,比起動畫版又少了鮮艷的色彩,有點兩頭不到岸。
bigbigfriend 發表於 11-5-2024 09:30 AM
溫提一下,鐘意嘅話就好訂喇,唔好又等跌價,剩係菲律賓人都可以掃晒你啲貨,到時毛都買唔到….. ...

講得啱,無論係咩版,Bandai一出應該d菲律賓人會掃曬貨嘎啦…V型係佢地心目中地位好崇高下
完全沒有劇中的霸氣,最近超合金魂嘅上色真係出曬事
有無Ching睇曬套劇?會唔會差?
睇個樣唔似分到體。
老實人 發表於 16-5-2024 10:35 AM

我睇左幾集。打第一隻怪獸就拖左10幾集。戰鬥時,好多無拉拉演員大頭 cut in 搞到唔夠爽快。
但鐘意睇劇情既話,就「可能」應該滿足到你 (我睇時冇字幕,佢地多數時間係講菲律賓話,間唔中又有2句英文,所以我只係飛住睇)。

睇到開始打王子二五仔開始拖......

無睇, 但你上YOUTUBE睇片段都知悶到訓覺

分鏡的手法之低劣係頂級, 彫理魯無成Q日打打下CUT SCENSE影主角在機倉浪黎浪去, 都唔知仲乜9, 打到勃起又CUT左去影個駕駛員大頭, 個感覺直頭CHOK硬左你林凍水, 都ONL79; 一場打戲上述的CUT SCENSE起碼廿次, 喂大佬呀, 點睇呀?
都未計D文戲場景仲渣過TVB, 分分鐘愛回家的美指仲好過佢;

結論: 低等種族就是低等, 未夠班做好作品
熱狗OO 發表於 16-5-2024 05:04 PM

分鏡的手法之低劣係頂級, 彫理魯無成Q日打打下CUT SCENSE影主角 ...

人地跟卡通劇本架
㗎仔話得先開片
劇集拖長嚟做,節奏好慢,睇到眼瞓
呢個POST唔值得推, 件產品從無話會造, 可能會被納入 "走數系列"
熱狗OO 發表於 16-5-2024 05:04 PM

分鏡的手法之低劣係頂級, 彫理魯無成Q日打打下CUT SCENSE影主角 ...

主角機(V型)做得型
人物樣同人設
跟原著冇乜崩
真人版嚟講已經算好好
至少好過鬼佬版龍珠星矢

動畫真人版有邊套
做得好過呢套V型
噏到名當你赢
ZZGverka 發表於 21-5-2024 11:29 AM
主角機(V型)做得型
人物樣同人設
跟原著冇乜崩

睇劇唔係睇設定架嘛, 唔係你買相冊就得喇, 你講D係岩呀, 但造出來唔好睇就係唔好睇

劇本及編導唔好唔關機設事

未睇過賓劇,唔知佢哋啲節奏係咪咁慢,不過見佢可以拍成差不多一佰集,都唔會快得去邊,喺呢個年代,基本上十幾二十集已經好足夠,就算集集有得變形合體打打打都會悶。