Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] Hot Toys Star Wars Power of the Dark Side 星戰 太古城限定店 Seeing is...

引子沒了音樂...
算了. 展覽果然令人興奮莫明; 上年係Flash+Batman... 時間不留人
錢也留不下... 有幾款特別有感覺,好唔錯

thank you for your share.

講darkside 但竟然連 IV/V/VI 既黑帝白卜庭都唔見 .......13/5 UPDATE 上星期去了原來有黑帝 ... 但無darkside anakin skywalker
WeChat 圖片_20240513104040.jpg

原來我有拍。拍完中間Darth Vader就擰轉身影黑帝  發表於 5 天前
其實有擺出來的, 就在1:1黑武士正對面那個飾櫃, 但係正常大家都會留意中間的主要展示區, 所以容易忽略了!  發表於 8-5-2024 07:21 PM
又係喎  發表於 8-5-2024 05:28 PM
連續2個星期五晚都入了場,買了及訂購第一/二浪的期間限定和會員優先預訂1:6 figure,沒想過今年星戰日已經有11隻1:6推出,應該還會有第三浪。
nela 發表於 6-5-2024 12:14 PM
thank you for your share.

講darkside 但竟然連 IV/V/VI 既黑帝白卜庭都唔見 .......

其實黑帝deluxe版有展示出來,師兄去secret base Facebook就可以看齊所有第一日已經展示的貨品。既然darth maul都有2.0,我十分期待第三浪有黑帝2.0。
godmyths 發表於 6-5-2024 03:33 PM
連續2個星期五晚都入了場,買了及訂購第一/二浪的期間限定和會員優先預訂1:6 figure,沒想過今年星戰日已 ...

SW坑係比Marvel 大, 仲要係拷活親生仔

我玩 EP IX/V/VI 都夠...無位

我marvel legend都夠 無位無錢  發表於 5 天前
nela 發表於 6-5-2024 05:28 PM
SW坑係比Marvel 大, 仲要係拷活親生仔

我玩 EP IX/V/VI 都夠...無位

相信EP IV/V/VI  都會陸續出2.0版本, 始終HT的 1:6 SW 系列係全球市場佔頗重地位, 絕對係HT主要收入來源之一, 但我比較貪心, EP 1-6 都屬於我的收藏範圍, 但是今年真的買太多了, 要開始篩選角色......
godmyths 發表於 6-5-2024 07:59 PM
相信EP IV/V/VI  都會陸續出2.0版本, 始終HT的 1:6 SW 系列係全球市場佔頗重地位, 絕對係HT主要收入來源 ...

正傳其實仲有其他角色未出, 2.0一定排住出
外傳太多角色, 真係要篩選, 加上迪迪尼要政治正確 ..... 角色唔吸引, 又有D個人覺得真係hea 出
nela 發表於 7-5-2024 12:48 PM
正傳其實仲有其他角色未出, 2.0一定排住出
外傳太多角色, 真係要篩選, 加上迪迪尼要政治正確 ..... 角色 ...

除了正傳,認真繼承了SW世界觀的劇集Mandalorian/Asoka都成為我收藏範圍之列,下一套新劇侍者,雖然有韓國影帝參與,但係看了預告片不太吸引,入坑機會微。
godmyths 發表於 7-5-2024 02:04 PM
除了正傳,認真繼承了SW世界觀的劇集Mandalorian/Asoka都成為我收藏範圍之列,下一套新劇侍者,雖然有韓 ...

mandalorian 出年仲會有戲上. 期待 !! This is the way
nela 發表於 7-5-2024 04:30 PM
mandalorian 出年仲會有戲上. 期待 !! This is the way

Mandalorian真係近年SW的佳作, 我亦因為這套劇而追睇當年的動畫版Star Wars: The Clone Wars 1-7季, 然後因為睇完 Asoka, 又追睇當年嫌棄的兒童向 Star Wars Rebels! 期待新一季Mandalorian仍然能夠有自主權, 不受迪士尼高層的干預而像Obi-Wan Kenobi爛掉......

唔好期望迪迪妮, 最好係Happy哥做返director , 否則 就好似Obi/Boba 咁....Asoka 其實都一般, 可能太多野焗限o左  發表於 8-5-2024 11:37 AM
godmyths 發表於 6-5-2024 03:33 PM
連續2個星期五晚都入了場,買了及訂購第一/二浪的期間限定和會員優先預訂1:6 figure,沒想過今年星戰日已 ...

有米。我人marvel legend已力有不遞
godmyths 發表於 7-5-2024 08:32 PM
Mandalorian真係近年SW的佳作, 我亦因為這套劇而追睇當年的動畫版Star Wars: The Clone Wars 1-7季, 然後 ...

我只係追mandalorian… 其他悶到呢
darknight 發表於 8-5-2024 05:29 PM
有米。我人marvel legend已力有不遞

我入坑HT時間短, 所以仍然有頗多角色可以收藏!
darknight 發表於 8-5-2024 05:30 PM
我只係追mandalorian… 其他悶到呢

迪士尼通病, 外行人干預製作太多, 所以一堆爛劇出現......

左膠當道.... ..................  發表於 6 天前
godmyths 發表於 7-5-2024 08:32 PM
Mandalorian真係近年SW的佳作, 我亦因為這套劇而追睇當年的動畫版Star Wars: The Clone Wars 1-7季, 然後 ...

Asoka主要係靠當年2套動畫的情意結, 補完了當年的故事, 再加上Hayden Christensen的演出, 所以雖然唔算上乘佳作, 但我都收貨了!

cartoon 我只buy BAD BatCH  發表於 6 天前