Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 超合金SAZBI開箱

忍痛食炒都想買嚟睇吓,因為去咗福岡現場睇實物真係幾靚,雖然嗰兩隻大蟹鉗真係有啲難接受,但好彩呢隻有得砌返原本嗰隻Sazabi,所以唔影響購買嘅衝動,最多當嗰兩隻蟹鉗係贈品。

先講整體質素,以超合金系列嚟講算係上乘,同橫濱高達質素有得比,但論細緻度、可動性及可玩性,絕對唔及Metal Build系列,尤其是啱啱玩完隻Kampfer,絕對係冇得比。不過呢隻大大隻,仲要俾Kampfer高半個頭,睇落去(如果用原價嘅話)絕對值回票價,炒價就唔值。

原裝Sazabi得六粒浮游炮,光速步槍,光速劍、光束戰斧同埋盾,都係嗰啲玩法,冇乜特別,反而兩隻蟹鉗可以有唔同組裝方式,除咗當浮游炮放佢出嚟,亦都可以有組件將佢哋組裝埋一齊孖裝展示,另外可以擺喺背脊嗰度當肩炮,又可以插喺兩隻手度,成對鐵拐,呢個我覺得最型。如果加埋特效檢,就超級長,所以啲特效件玩完試完就擺返落盒。

我建議大家唔好去福岡旅行住,去嘅都唔好去Side-F,否則中毒嘅唔好怪我
忍到嘅可以等半年到一年應該會上pb,到時放假變返合理啲,就絕對值得買來玩,當然你唔介意俾多少少錢嘅,早買早享受都好嘅,或者睇我呢條片,睇咗當買咗,絕對歡迎,記得俾個like支持吓啦!

c兄好捨得
好貴嘅龍蝦
原價幾円?見鋪差不多4000找D⋯⋯
$4000唔值,不過有愛可衝
謝師兄分享, 睇咗當買咗.
收咁貴, 浮游炮竟然唔可以打開
睇幾條片都覺得呢隻野只值二千樓下, 色一般, 又膠, 玩性又低, 純以明星效應谷高餉價格premium

作為擺設的話, 佢眼燈係超失敗, 單眼機係要造到漆黑中一點紅光嘛, 你睇一開燈成塊綠色, 變左吉姆咁, 霸氣盡失, 都痴Q線, 喂, 唔識整放比大陸仔整喇, 遮光件都唔識用? 上市公司喎? 呸!