Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MP-60 & MPG-09 超神MasterForce Ginrai 仁萊

THOUTHER 發表於 23-5-2024 01:42 AM
「想仿效 G1玩具嗰種老味道,攞上手大大件同變形簡單嗰種感覺,同時有盡量保持動畫風貌」呢個係小弟訂官 ...

樓上師兄無錯, 其實 TT 係想用呢個當年原 G1 toy 做藍本, 係薯d....

一千蚊左右收貨了
扭扭開訂收2xxx太貴了!
2K係貴
Yen價持續低
未知到時衝現貨會唔會俾預訂更着數呢?

MPG超神仁箂重拾舊版玩味以致造型夾雜
未算100 %重現動畫灑脫造型..... 出得唔好

唔信Missing link唔出呢隻多動版
玩懷舊情懷已經相當足夠
純白騎士姬Saber 發表於 27-5-2024 05:35 PM
2K係貴
Yen價持續低
未知到時衝現貨會唔會俾預訂更着數呢?

除非官方呢隻仁萊响QC上有明顯問題,否則小弟認為現貨價只會不跌反升,因為它是仁萊,仁萊本身相當高人氣。想當初有邊個會估到Missing link C-01 可以炒到過千蚊一隻?無訂到諗住衝現貨的師兄結果咪要捱貴貨囉!
「未算100 %重現動畫灑脫造型」呢點小弟相當同意,但如果因此而換來相對易變的變形系統,在小弟而言絕對可以接受,小弟真係唔想再玩果D繁瑣到嘔的變形設計啦!
斷估Missing Link都會出番呢隻仁萊,不過應該都唔係短期內的事,出博派車隊會容易得多!
題外話,STAR MAN MS-008 春麗已出貨,師兄開咗箱未?
THOUTHER 發表於 27-5-2024 11:05 PM
除非官方呢隻仁萊响QC上有明顯問題,否則小弟認為現貨價只會不跌反升,因為它是仁萊,仁萊本身相當高人氣 ...

到好似魔方咁追求極致還原時,佢哋又會話G1唔靚,根本冇需要還原以前唔靚嘅形象,總之呢種人,神又係佢鬼又係佢,一句講晒,就係一班中意搬龍門嘅麻煩人
日本雜誌 updated