Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 1/144 橫濱高達 RX-78F00

1/144 橫濱高達 RX-78F00

係咁的,1:1 橫濱可動高達 3 月底就結束展出,所以就砌呢盒 1/144 橫濱高達 RX-78F00 嚟紀念一下...

相信大家都知疫情期間飛唔到日本,好彩橫濱高達展期延期一年至2024年三月底先結束,我上年11月就快閃了東京幾日,一嚟跑富士河口湖馬拉松,二來當然要去 GUNDAM FACTORY YOKOHAMA 朝聖一下…
記得上年11月26日跑完富士河口湖馬拉松 42.195 km,隻腳仲痛緊時,27號就飛奔去橫濱睇 1:1 高達...

終於去咗朝聖,見到 1:1 真實 size 可動高達, 好震撼,亦都好感動,不枉此行。

自娛之作, 謝謝觀賞...

-

可動 / 會行走的橫濱高達...
PS: Buy 1/144 because it comes with G-DOCK

-

some more pics...

Front:

Back:

-

男人的浪漫, 好值得來

睇完入幾盒限定版...
是次旅程戰利品,富士河口湖馬拉松 finisher medal + 1/48 橫濱高達 限定版 + 1/144 橫濱高達 限定版
可惜個篋冇位,如果唔係我會買埋1/100...

-

自娛之作, 謝謝觀賞...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
只見到係咁轉乜都睇唔到

啱啱睇完閉幕禮,再見了橫濱高達…

GUNDAM FACTORY YOKOHAMA GRAND FINALE~To the New Stage~
https://www.youtube.com/watch?v=p7cWoYef8CM
熱狗OO 發表於 29-3-2024 01:04 AM
只見到係咁轉乜都睇唔到

我都唔知點解Safari (iPhone) 睇到相,但PC Chrome睇唔到…
Anyway, 我加咗相 again - 可以再試,謝謝