Toysdaily 玩具日報

查看: 2435|回復: 13

[玩具報告] 【奇玩具誌】口袋裏的行李箱——METAL BUILD KÄMPFER 京寶梵 ...

歡迎到奇玩具誌FACEBOOK專頁瀏覽:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops/

MB京寶梵,令人驚嘆。在這款玩具中,看到屬於BANDAI的良心,一種沒有保留,努力製作的熱誠。

1.無可挑剔的上色和細節

2.武器極多樣化

3.可動度尚可加強

京寶梵,動畫中有BOSS級的起動畫面,但是被機槍掃射至死,這樣的死法,實在不是BOSS級機體的應有下場。幸好這次METAL BUILD出手,終於令這隻機體有了合適的演出平台。

足本報告,歡迎到奇玩具誌FACEBOOK專頁瀏覽:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops/
真係好多武器, 最記得那串魚餅串 ....

我都好鐘意京寶梵, 應該留俾班尼用.
係造得好正, 係股關節不能開大八字腳, 眼睛無燈, 同BANDAI地台例牌蠢三個問題;

雖然無買但都期待METAL BUILD的下一隻單眼機
支援一下
純白騎士姬Saber 發表於 8-3-2024 09:49 AM
支援一下

新時代有特色的拍攝技巧,網圖
熱狗OO 發表於 8-3-2024 09:57 AM
新時代有特色的拍攝技巧,網圖

按膠達年史....
MS-18E已經淘汰咗好耐了。。新時代淪為砲灰機

Ps:MB版愈來愈貴,快啲趁早買下一款期待MB出NT-1+裝甲

純白騎士姬Saber 發表於 8-3-2024 10:22 AM
按膠達年史....
MS-18E已經淘汰咗好耐了。。新時代淪為砲灰機

炒到PK喇, 況且於我無愛, 1500都唔會買, 999都要諗下, 又未至於送都唔要

我對京寶梵就係咁既感覺, 你唔洗問我點解, 雖然我自問係一個清高又高尚而甚有特色的新時代高達迷

咸魚清菜各有所愛, 不容置疑此MB係一件超出色的產品, 我希望BANDAI以此手法及誠意造MB喇, 唔好成Q日玩野喇

Cool! 可惜我放棄一比一百
3月貨到!衝返隻先~

Gundam@EFSF 發表於 9-3-2024 11:30 AM
Cool! 可惜我放棄一比一百

下!? 機動戰士喎, 你會唔買既咩? 點解呀? 你都成堆METAL BUILD個喎, D 00乜00物你都儲晒架?
黐珠仔,好靚仔~

用30MM MISSION的獨眼PARTS?
熱狗OO 發表於 21-3-2024 11:06 AM
用30MM MISSION的獨眼PARTS?

我求其買睇吓邊粒啱架咋