Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] METAL ROBOT魂系列推出Ka signature「試作型ZZ高達」

[color=rgba(0, 0, 0, 0.85)]METAL ROBOT魂系列推出Ka signature「試作型ZZ高達」。

[color=rgba(0, 0, 0, 0.85)]除由角木肇先生精心設計的造形、塗裝外,更配備了繼承自「Z高達」的變形結構。

[color=rgba(0, 0, 0, 0.85)]此外,本作更重現核戰機,可作原創賞玩方法。

[color=rgba(0, 0, 0, 0.85)]將護盾和雙鐳射步槍組合,更可重現要塞形態。

[color=rgba(0, 0, 0, 0.85)]可以變形、合體,堪稱決定版的「試作型ZZ高達」!

[color=rgba(0, 0, 0, 0.85)]

我估呢隻機可能餘生都未必有下一隻產品.
熱狗OO 發表於 28-2-2024 01:45 AM
我估呢隻機可能餘生都未必有下一隻產品.

所以我都係見原價後追
呢隻係正宗小林誠初稿修改出嚟, 初稿係用自己手腳當起落架, 決定稿已經俾明貴美加修改到變成另一個設計, 不過仲係掛小林誠個名出嚟。
相拍得不錯, thanks you for sharing
但可惜backdrop不配合
keroro-1972 發表於 28-2-2024 08:39 AM
呢隻係正宗小林誠初稿修改出嚟, 初稿係用自己手腳當起落架, 決定稿已經俾明貴美加修改到變成另一個設計, 不 ...

你這個典故係指正牌ZZ, 而不是這架後加設定的實驗機吧?
呢隻係否決永野護之後搵小林誠頂上嘅初稿版修正出嚟, 係俾正式稿更早, 不過小林誠風格一向冇乜直線, 所以呢隻修正咗做直線變咗做MSV, 當年有啲雜誌登過初稿出嚟我見過覺得好特別所以記得。
nela 發表於 28-2-2024 10:12 AM
相拍得不錯, thanks you for sharing
但可惜backdrop不配合

反而我幾鍾意呢啲色撞下 開始再想啲偏紅嘅背景